Van Haga: "Wietkwekers en drugsdealers ontlopen straf, Richard de Mos slachtoffer proefproces"

Van Haga: "Wietkwekers en drugsdealers ontlopen straf, Richard de Mos slachtoffer proefproces"

Nederland is in een rap tempo aan het veranderen van een democratie in een totalitaire staat. Politici uit de oppositie worden de mond gesnoerd of zwart gemaakt als een soort staatsvijand. Ook wordt hen een politiek proces aangedaan om ze permanent de mond snoeren. Dit zie je ook bij het Haagse raadslid Richard de Mos gebeuren en dit valt Wybren van Haga (BVNL) ook op.

Het Haagse OM laat tientallen verdachten zonder straf wegkomen, omdat het de voorkeur geeft aan zaken die ‘nog belangrijker’ worden geacht. Onder meer vermoedelijke eigenaren van een wietkwekerij en drugsdealers ontlopen daardoor zeker een veroordeling. Maar Richard de Mos (Hart voor Den Haag), een hardwerkend raadslid moet hangen.

Het Openbaar Ministerie (OM) vroeg zich in die zaken, die meer dan vier jaar oud zijn, ‘niet-ontvankelijk’ te verklaren aan de rechtbank. Reden: personeelstekort. Daardoor zijn er 53 rechtszaken zonder strafeis afgehamerd. Zo worden bijvoorbeeld een Colombiaan, een Brit en een Hagenaar die in 2017 ruim 5000 gram en/of 8300 milliliter cocaïne in hun bezit hadden niet vervolgd. Die harddrugs zouden ze ook nog eens hebben verhandeld of zelf bereid. Een man uit Den Haag die in 2015 in Waddinxveen vermoedelijk een hennepkwekerij beheerde, heeft ook het geluk aan zijn zijde. De zogenaamde pluk-ze-boete van ruim 28.000 euro gaat de prullenbak in. Voor het bezit van ruim 1500 hennepplanten in Ter Aar in 2018 wordt een ’s-Gravenzander ook niet verder vervolgd. Een woordvoerder van het OM in Den Haag stelt dat de beslissing 'pijn doet, maar dat ze helaas ruimte moeten maken voor zaken die ze nog belangrijker vinden". Als je deze opsomming leest en dan realiseert dat de Mos wel wordt vervolgd dan is er sprake van klasse justitie.

"Een totaal bezopen actie, zeker als je aan de andere kant ziet dat er al jarenlang tientallen rechercheurs in een miljoenen euro's kostend onderzoek bezig zijn met de Haagse politicus Richard de Mos", aldus BVNL-voorman Wybren van Haga, die wijst op het feit dat het OM vrijdag bij de regiezitting tegen De Mos & Co ook nog eens gesteld heeft geen splinter aan bewijs, maar slechts 'sterke aanwijzingen' te hebben. "Voor een proefproces van wat wel of niet mag voor wat betreft donaties aan een lokale partij wordt alles uit de kast getrokken, terwijl men échte criminelen doodleuk laat lopen. Totaal onverkwikkelijk, zeker ook omdat de grootste partij uit de Hofstad hierdoor niet in het stadsbestuur zit en de democratie geweld wordt aangedaan."

(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!

Het is onbegrijpelijk dat een hardwerkend lokaal politicus voor het ophalen van wat donaties in een proefproces wél voor het hekje staat en échte criminelen de dans ontspringen. Je krijgt hier een hele vieze bijsmaak van in de mond. Het riekt naar een politieke afrekening en het doet Kafkaësk aan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer