20211103 Tweede Kamer debat over corona 047

Weer een 'slachtoffer' vanwege hoge werkdruk in Den Haag: CDA-Kamerlid Harry van der Molen stopt er mee

Politiekdec 16 2022, 18:30
Veel Kamerleden snakken naar het kerstreces. Het ene na het andere Kamerlid geeft aan (tijdelijk) hun werkzaamheden neer te leggen vanwege de te hoge werkdruk. CDA-Kamerlid Harry van der Molen is het volgende ‘slachtoffer’.
Van der Molen meldt in een verklaring op de website van het CDA het volgende: “Ik heb een aantal gezonde jaarringen om mijn stam nodig. Het gaat op dit moment goed met mijn gezondheid. Tegelijk ben ik gaan beseffen dat ik keuzes moet maken als ik dat zo wil houden.” Van der Molen gaat werken als directeur Communicatie en Marketing bij de fusieschool van ROC Friese Poort en het Friesland College. We hoeven dus geen medelijden te hebben met het vertrekkende CDA-Kamerlid. Het baantjescarrousel is ook voor van der Molen een uitkomst en zo zit hij er alweer vrij snel warmpjes bij in een topfunctie. De vrijgekomen zetel zou in theorie doorschuiven naar Mona Keijzer. Maar zij heeft al eerder aangegeven een eventuele zetel niet in te nemen. Naar verwachting zal CDA’er Evert Jan Slootweg van der Molen gaan vervangen.
Burn-out gerelateerde klachten steken steeds vaker de kop op in Den Haag. Inmiddels zit Partij voor de Dieren-leider Esther Ouwehand thuis en ook Pieter Omtzigt, Rens Raemakers (D66) en Ockje Tellegen (VVD) hebben al een periode thuisgezeten vanwege de te hoge werkdruk. Tellegen heeft besloten om helemaal niet meer terug te keren. Er is eigenlijk maar een Kamerlid waarvan te begrijpen valt dat de werkdruk te hoog is. Pieter Omtzigt, die het als eenmansfractie met beperkte spreektijd moet doen en met minimale mankracht toch zijn werk nog naar behoren uitvoert. Wanneer Omtzigt besluit mee te gaan doen met een eigen partij aan de verkiezingen kan hij zomaar in een klap de grootste van Nederland worden. Maar al die andere Kamerleden die lopen te klagen over de te hoge werkdruk moeten maar eens een week mee lopen in de gezondheidszorg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten