1,49% CDA-leden ziet VVD-CDA kabinet met gedoogsteun PVV niet zitten

Geen categorieaug 18 2010, 12:45

Zo, zo: maar liefst 1.000 CDA-leden zien DDS-I niet zitten. Zij willen blijkbaar liever in een coalitie zitten met de socialisten van de PvdA, de weg-met-ons-denkers van D66 en de cryptocommunisten van GroenLinks (immers: Job Cohen wil alleen met het CDA samenwerken als D66 en/of GL mee mogen doen), dan gedoogd worden door de PVV.
Tsja, wat kun je van dit soort figuren zeggen?
Goed, 1.000 leden willen dus op wat voor manier dan ook niet samenwerken met de partij van Geert Wilders. Duizend. Dat is best een hoog aantal, nietwaar? Dat móét wel: de media doen in ieder geval of het inderdaad een schokkend hoog aantal is. Zelfs De Telegraaf doet mee met deze idioterie - want dat is het, idioterie.
Het CDA heeft meer dan 67.000 leden. Van die 67.000 echte CDA'ers, verzetten duizend zich tegen het aanstaande kabinet. Dat is slechts 1,49%. Dus nog niet eens anderhalf procent!
98,51% van de CDA'ers vindt het prima wat Maxime Verhagen doet. Dát is het echte nieuws van de verder volstrekt nutteloze handtekeningenactie van Wouter Beekers. Ondanks alle media aandacht, ondanks de onvoorwaardelijke steun van Trouw, konden de Doekle Terpstra's van deze wereld maar 1,49% van de CDA-leden ervan overtuigen dat ze dit initiatief moesten steunen.
Conclusie: ironisch genoeg bewijst "Wij staan voor onze grondrechten" eens temeer dat de linkervleugel van het CDA dan wel bijzonder mondig en luidruchtig mag zijn, maar dat ze eigenlijk maar klein, zwak en machteloos is. Maxime Verhagen doet er verstandig aan dit soort lieden vanaf nu gewoon te negeren; ze doen er simpelweg niet meer toe.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten