Klik hier als u meer wilt lezen over ons privacybeleid en gebruik van cookies.

(Niet meer tonen)

Opinie

Onze onvolprezen staatsomroep heeft in haar Nieuwsuur-uitzending van afgelopen woensdagavond een essentiële bijdrage van partijvoorzitter van Artikel 50, Daniël van der Stoep, uit haar reportage geknipt.

De EU en de VS kunnen Poetin wel degelijk pijn doen.

Geen onderwerp is zo controversieel als belastingheffing. Niemand betaalt graag belasting en de vraag wat 'eerlijke' belstingen zijn is een heikele vraag.

Concentreren op enkele kerntaken en de interne markt; de ratio weer in het energie-, milieu- en natuurbeleid en stoppen met al die andere regelbrij zou ik zeggen!

Democratie kan betekenen dat verkiezingswinnaars naast het pluche belanden en verliezers er op. Is dat niet een beetje vreemd?

De Nederlandse krijgsmacht stelt werkelijk niets meer voor.

In plaats van zich te richten op de crises in binnen- en buitenland, windt Barack Obama zich op over een niet-bestaande ongelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Een Afghaanse diplomaat slaat erop los en dreigt vervolgens met onrust bij de Nederlandse ambassade in Kaboel. Met update: reactie van Afghaanse ambassadeb

Aydin C. blijkt een nog groter monster te zijn dan aanvankelijk gedacht.

Houdt het echt nooit op met al die aanvullende eisen van de ChristenUnie? Al dat getraineer van Arie Slob en zijn fractie is heel snel heel erg vervelend aan het worden.

Barack Obama ziet het akkoord dat gisteren in Genève werd bereikt tussen diplomaten van de VS, Rusland, Oekraïne en de EU als een 'glimpje hoop'.

 

Beginnen met de conclusie van een politieke verklaring is wat ongewoon maar het is soms beter om met de deur in huis te vallen.

Voorstanders van de 'Europese droom' hebben er een handje van om tegenstanders 'verdacht' te maken, echter zonder zelf met feitelijke argumenten te komen. Zo wordt twijfel gezaaid, een beproefde taktiek.

Vele prominente wetenschappers en politici hebben in de loop der tijd voorspeld dat de wereld aan de vooravond stond van een catastrofaal kantelpunt ('tipping point') wat het klimaat betref

Steeds weer kruipen ze in de slachtofferrol.

Wat een raar onzinstuk van Francisco van Jole op Joop.nl. Zijn stelling is dat vrouwen nog altijd onderdrukt worden door mannen.

door Bart Schut

Ik ben nog nooit zo blij geweest atheïst te zijn als gisteravond.

De VVD is heel erg boos over plannen een nieuw Europees Openbaar Ministerie op te richten. Da's geen verkeerd standpunt, maar de oppositie tegen de Brusselse plannen komt wél rijkelijk laat.

La France: geen uitstel, maar een lager tempo van Brussel losgekregen.

© 2009 - heden Dagelijkse Standaard. Alle rechten voorbehouden.