Klik hier als u meer wilt lezen over ons privacybeleid en gebruik van cookies.

(Niet meer tonen)

38% kans op overleven vliegtuigongeluk

Geplaatst door Bjorn op 21 augustus, 2010 - 11:49

Goed nieuws voor wie deze zomer nog op een verre vakantie gaat: de kans om slachtoffer van een vliegtuigongeluk te worden is al miniem, maar zelfs wanneer het gebeurt hoeft het niet einde verhaal te betekenen: volgens The Book Of Odds overleef je het in 1 op 2.63 gevallen (h/t Freakonomics). Wel is de distributie van je overlevingskansen zeer ongelijk verdeeld: bij 38% van de vliegtuigongelukken zijn geen overlevenden, bij 10% overleeft iedereen het. De plekken achterin het vliegtuig leveren overigens de grootste overlevingskans op:

(percentages geven overlevingskans weer - komen niet exact overeen met cijfers van Book of Odds omdat een andere data-set gebruikt is)

© 2009 - heden Dagelijkse Standaard. Alle rechten voorbehouden.