38% kans op overleven vliegtuigongeluk

Foto:

Goed nieuws voor wie deze zomer nog op een verre vakantie gaat: de kans om slachtoffer van een vliegtuigongeluk te worden is al miniem, maar zelfs wanneer het gebeurt hoeft het niet einde verhaal te betekenen: volgens The Book Of Odds overleef je het in 1 op 2.63 gevallen (h/t Freakonomics). Wel is de distributie van je overlevingskansen zeer ongelijk verdeeld: bij 38% van de vliegtuigongelukken zijn geen overlevenden, bij 10% overleeft iedereen het. De plekken achterin het vliegtuig leveren overigens de grootste overlevingskans op:

(percentages geven overlevingskans weer – komen niet exact overeen met cijfers van Book of Odds omdat een andere data-set gebruikt is)

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!