38% kans op overleven vliegtuigongeluk

Foto:

Goed nieuws voor wie deze zomer nog op een verre vakantie gaat: de kans om slachtoffer van een vliegtuigongeluk te worden is al miniem, maar zelfs wanneer het gebeurt hoeft het niet einde verhaal te betekenen: volgens The Book Of Odds overleef je het in 1 op 2.63 gevallen (h/t Freakonomics). Wel is de distributie van je overlevingskansen zeer ongelijk verdeeld: bij 38% van de vliegtuigongelukken zijn geen overlevenden, bij 10% overleeft iedereen het. De plekken achterin het vliegtuig leveren overigens de grootste overlevingskans op:

(percentages geven overlevingskans weer – komen niet exact overeen met cijfers van Book of Odds omdat een andere data-set gebruikt is)

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!