Weet Jos Heymans eigenlijk wel waar hij het over heeft?

Geen categorieaug 25 2010, 19:00
Met alle respect, Jos, maar dit slaat dus echt he-le-maal nergens op:

Hoe anders reageerde de VVD-stemmer, toen Rutte concludeerde dat er geen goed akkoord was te bereiken met PvdA, D66 en GroenLinks en hij opnieuw aanstuurde op een rechts kabinet. Bij de lokale bakker met koffieterras, waar de VVD-leider dagelijks de kranten leest om te zien wat er nu weer over hem en de formatie geschreven wordt, gaan de duimen omhoog als ze Rutte zien en worden schouderklopjes uitgedeeld. Het is allesbehalve representatief, want Rutte woont in een wijk waar de aanhang van de VVD zwaar oververtegenwoordigd is.

Want wie de website van de VVD bezoekt, ziet dat het toch niet zo stil is als het lijkt. Sinds de start van de rechtse poging, op 30 juli, zijn er meer dan 300 reacties op de site geplaatst. Vele zijn positief, maar het aantal negatieve stellingnamen is ook niet gering: 'een gedogende PVV is killing', 'heel eng om met een stelletje xenofoben proberen tot iets te komen' en: 'ik dacht dat de VVD een fatsoenlijke partij was, had nooit gedacht dat ze zo laag zouden zinken'. Het is voor de liberalen een zegen dat er geen goedkeuringscongres hoeft te worden gehouden. VVD’ers beschikken bij uitstek over de eigenaardige gave om zichzelf fors en nodeloos te beschadigen (Verdonk, Hirsi Ali, Wilders).

Pardon? Uit alle peilingen blijkt dat 90-95% van de VVD-achterban gewoon keihard vóór DDS-I is. De enkele figuren die een minderheidsregering met gedoogsteun van de PVV niet zien zitten zijn binnen de partij geheel irrelevant. Die drie, vier einzelgängers kunnen af en toe wel iets roepen vanaf de zijlijn, maar daar is niemand van onder de indruk. Nee, als er één gevestigde partij is wiens achterban juist graag met de PVV wil samenwerken dan is het die van de VVD wel.
Dat moet Heymans toch ook weten. Ik bedoel, je moet doof, blind en volstrekt incompetent zijn om bovenstaande niet te begrijpen. Nou ja, dat óf je moet bezig zijn met het verspreiden van anti-rechtse propaganda, in een uiterste poging de publieke opinie toch nog negatief te beïnvloeden. Natuurlijk heeft dit geen zin - Nederlanders zullen er in de komende jaren ongelooflijk wel bij varen dat een rechts kabinet het eindelijk voor het zeggen heeft en dat zal ongetwijfeld in grote verkiezingsoverwinningen resulteren voor de drie betrokken partijen - maar goed, blijkbaar willen sommige 'journalisten' het toch nog proberen.
Dat allemaal onder het motto "niet geschoten is altijd mis" en "het publiek vertrouwt ons toch al niet meer".
Leuk hoor, Jos, prima column. Jammer alleen dat 't totaal geen steek houdt en je grotendeels uit je nek lult. Maar goed, dat doen clowns natuurlijk wel vaker, dus misschien had ik het moeten verwachten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten