Struikelend naar het bordes

Geen categorieokt 13 2010, 12:53
Wij bij DDS zijn uiteraard zeer verguld met de de komst van het kabinet DDS-1. Terwijl links Nederland en het Haagse journaille (maar wij herhalen onszelf) nog volop droomde van een Paars-Groene toekomst, voorspelden wij al de komst van het Deense experiment. Is het fijn om gelijk te krijgen? Natuurlijk! Wij zijn gewoon de beste en dat mag de hele wereld weten! Het is bovendien niet moeilijk voor ons om dit nieuwe kabinet ook inhoudelijk te steunen. Wij staan immers voor dezelfde zaken: vrijheid, recht en orde, sobere overheidsfinancien, euro-realisme, beperking van de massa-immigratie en dergelijke. Zolang de ploeg van Rutte die zelf uitgezette lijn keurig volgt, zullen wij hem vanaf deze plek enthousiast toejuichen.
Maar als kritiek op zijn plaats is, zullen we gewoon kritiek uiten. Het moet ons wat dat betreft van het hart dat de aanloop naar het aantreden - de afgelopen week of daaromtrent - wel wat strakker geregisseerd had kunnen worden. Bij het samenstellen van het kabinet had men moeten beseffen dat de keuze voor een sobere, ervaren ministersploeg een belangrijk publicitair probleem oproept. Waar moeten journalisten immers over schrijven bij deze ploeg? Nog een profiel van Kamp, Donner of Leers? Dat interesseert de lezers natuurlijk nul komma niets. De oerdegelijke benadering schiep een nieuwsvacuum dat al snel werd gevuld met roddel, achterklap en schandaaltjes.
Kan het ons wat schelen hoeveel vrouwen er in het kabinet zitten? Nee. Liggen we wakker van het feit dat Ben Knapen goed verdiend heeft aan de asset stripping operatie bij PCM? Whatever. Maar we vinden het wel vervelend dat door een gebrek aan interessante benoemingen op het hoogste niveau waarover de pers lezenswaardige, ja zelfs ronduit enthousiaste profielen had kunnen schrijven de aanloop naar wat feitelijk een historisch moment is (het aantreden van de eerste liberale premier in bijna honderd jaar) nu wordt gedomineerd door allerlei kleine slecht nieuws verhalen. Dat is slordig, want het had vermeden kunnen worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten