IJzige kou en record sneeuw verwacht in grote delen VS en Europa

Geen categoriedec 17 2010, 16:30
Tom Harris
Grote delen van het Noordelijk halfrond zijn in de greep de kou die gepaard gaat met uitzonderlijke sneeuwval, in het bijzonder in het VK en de VS. In Schotland strandden duizenden automobilisten in de sneeuw en moesten in de ijzige kou de nacht in hun voertuig doorbrengen.
Lees verder hier en hier.
Volgens de lange-termijn weersverwachting van Piers Corbyn wordt het binnenkort ook bar en boos in de VS. Op 12 december verklaarde hij:

The midwest has already had tremendous snow deluges around 10-12 December but 'You ain't seen nothing yet' compared with what is going to hit NE USA including New York State in the period 25-31st December. This is likely to be one of the most significant snowfall/blizzard periods in NE & East USA for decades.

Voor Engeland is zijn verwachting:

Our next WeatherAction Weather period 17-20 Dec predicts EXTREME COLD with 'records likely to be broken'. This means a very severe ice hazard because it will be too cold for road salt to work in a lot of Central, North & NorthEast parts of the UK.

Voor Noordwest Europa, inclusief de Benelux, verwacht hij een van de koudste winters sinds 100 jaar.
We zullen weer moeten afwachten of hij gelijk krijgt. Wat betreft Engeland zat hij behoorlijk goed en waren zijn voorspellingen in lijn met die van het Britse KNMI – alleen hij kwam aanmerkelijk eerder met zijn voorspellingen dan de Met Office.
Ook in Canada is het erg koud. In een ijzig Ottawa vertelt de Canadese klimaatscepticus, Tom Harris, verbonden aan de International Climate Science Coalition, waarom hij voor de komende decennia rekening houdt met afkoeling in plaats van opwarming. Zoals mijn trouwe lezers weten, is dat een scenario waaraan ik reeds jarenlang aandacht heb geschonken en waarvoor ik rijkelijk met hoon werd overladen. Mocht dit scenario werkelijkheid worden, dan kan het VN-klimaatpanel (IPCC) van een welverdiend sabbatical gaan genieten.
Harris knoopt er overigens nog wat beschouwingen over de uitkomst van de klimaatconferentie in Cancun aan vast. Zie hier.
Volgens hem zal er weer veel geld in bodemloze putten verdwijnen. Hoewel deze uitspraak niet 'peer-reviewed' is, is 99% van de deskundigen het er over eens dat aan deze verwachting een waarschijnlijkheid van > 90% kan worden toegekend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten