Familie Mubarak mag Egypte niet uit

Geen categoriemrt 28 2011, 23:43
De gezinsleden van de Egyptische oud-president Hosni Mubarak mogen het land niet verlaten. Zijn zoon, Gamal, en zijn vrouw, Suzanne, probeerden eerder vandaag op een privévliegtuig te stappen, maar werden tegengehouden.
Kort na dit akkevietje werden de tegoeden van de familie geblokkeerd en werd hen officiëel een reisverbod opgelegd.
Je krijgt de indruk dat de Egyptische autoriteiten de Mubaraks zo snel mogelijk willen aanpakken; die mogen niet frank en vrij naar het buiteland vluchten om voormalige kameraden en natuurlijk de legerleiding in verlegenheid te brengen. Zo ben je de onbetwiste heerser van een land (of zijn vrouw of zoon) en zo ben je eigenlijk niets minder dan een politieke gevangene.
Het zou best kunnen dat de Mubaraks flink aangepakt worden wegens corruptie en andere misdaden (Hosni zelf is natuurlijk allerminst een onschuldige man, datzelfde geldt voor zijn familieleden). Mocht dat inderdaad gebeuren, laten we dan vooral niet vergeten dat het Mubarak-regime niet uit één man (of één gezin) bestond. De Mubaraks konden weleens de kop van jut worden.
Overigens houd ik nog steeds mijn hart vast dat de Moslimbroederschap het niet voor het zeggen krijgt in Egypte. Dat zou werkelijk verschrikkelijk zijn; zeker erger dan de Hosni-kliek. Zowel voor Egyptenaren als voor het westen en Israël.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten