Liesbeth van Tongeren herschrijft de logica

Geen categoriemrt 21 2011, 19:20
Wanneer verdient de mens meer dan een ton? Heldere vraag toch? Antwoord is al minstens net zo duidelijk, als je meer dan €100.000 verdient. Waarom is dit Koffiehoeknieuws? Welnu, omdat dit niet voor iedereen even duidelijk is. Liesbeth van Tongeren, voormalig directeur van Greenpeace en nu Kamerlid voor Groenlinks, wist even niet meer dat haar oude salaris van €101.465 euro meer dan een ton was. Althans, dat was het wel, maar eigenlijk niet, want ze moest er allemaal dingen van betalen. Ik citeer:

Vraag: U verdiende zelf ook meer dan een ton bij Greenpeace.

LvT: Nee

Vraag: Het staat in het jaarverslag

LvT:... maar dat is dan bruto-bruto

Vraag: Er staat, salaris directeur: 101.465 euro

LvT: Oké. Maar als er staat 'meer dan een ton' denk je al snel aan meer ... Je moet ook kijken naar de verantwoordelijkheden. Greenpeace haalt per jaar meer dan 23 miljoen euro op aan fondsen en heeft meer dan honderd werknemers. Ik ben kostwinnaar thuis, met een vriend en een zoon. Ik moet de rekeningen betalen en de huur opbrengen.

Juist ja. Dus als je echt iets met je geld moet doen, dan is de balkenende-norm ineens niet de balkenende-norm? Dat nieuws wordt vast warm ontvangen in de bankensector. Als dit ook is hoe Greenpeace haar 'wetenschappelijke' rapporten opstelt, dan is het binnenkort echt gedaan met onze groene ridders....

 

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten