PVV statenlid uit Friesland overweegt stem op... SGP

Geen categoriemrt 25 2011, 12:53
Het Friese PVV-statenlid Otto van der Galiën overweegt op 23 mei op de SGP te stemmen.
Dat terwijl zijn eigen partij zijn stem in theorie prima kan gebruiken.
Van der Galiën is een ex-SGP'er. Hij kwam echter op de lijst te staan voor de PVV omdat deze partij de harder is ten opzichte van de Islam, immigratie en integratie.
Tenminste, daar gingen we maar even vanuit met zijn allen.
Van der Galiën* zegt zelf namelijk dat hij overweegt op de SGP te stemmen omdat deze partij op het gebied van de Islam "misschien nog wel rechtser is dan de PVV". "De motie waarin werd opgeroepen tot een minarettenverbod kwam van de hand van Kees van der Staaij. Die motie ging veel verder dan waar de PVV voor staat".
Hoewel het klopt dat die motie uit de koker kwam van de SGP lijkt zijn mening dat de mannenbroeders rechtser zijn wat betreft de Islam prietpraat. Wilders en de zijnen hebben zich uitgesproken voor een "kopvoddentaks". Ook willen ze dat er geen moskee meer bijkomt. Nee, de PVV doet echt niet onder voor de SGP wat dat betreft.
Wat mij dan ook tot de vraag brengt waarom Van der Galiën dit overweegt? Werkt men achter de schermen aan een deal om de coalitie aan een zetel meer te helpen? Of, als dat niet werkt, rechts zelf? Is er hier simpelweg sprake van ruilhandel? Klinkt leuk, maar ik zie zo snel even niet hoe de PVV hiervan kan profiteren.
Of kan het Friese statenlid de verleiding niet weerstaan om zijn oude partij een handje te helpen? Dit uit sympathie? Indien dit laatste het geval is vraag je je af wat Wilders hiervan denkt. Gaat die dit zomaar accepteren of kan Van der Galiën een heel boos telefoontje verwachten van zijn landelijke leider? Je zou denken van wel: als hij dit doet zonder ruggespraak met Wilders legt Van der Galiën werkelijk een bom onder de partijdiscipline bij de PVV.
* Otto van der Galiën zou best familie kunnen zijn van uw auteur, overigens; de Van der Galiëns zijn eigenlijk allemaal aan elkaar verbonden. Maar dan wel erg ver; ik ken de man niet, datzelfde geldt voor mijn naaste familie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten