Subsidiematroesjka geeft Von der Dunk alsnog podium

Geen categorieapr 23 2011, 19:00
Onderdeel van het platform zijn de Internationale Socialisten - volgens een overheidsrapport een antisemitische knokploeg.
Goed nieuws voor Godwin-lievend Nederland: Von der Dunk krijgt alsnog een podium voor zijn links-populistische gebral. Het platform 'Stop Racisme en Uitsluiting' gaat namelijk de lezing organiseren vlak voor de deur van het Noord-Hollandse provinciehuis.
Het platform heette voorheen 'Platform tegen Vreemdelingenhaat' - omdat dit soort organisaties bepaald geen belang hebben bij naamsbekendheid wordt de naam eens in de zoveel tijd veranderd; als niet een geheel nieuw clubje wordt opgericht - en bestaat uit een hele rits aan organisaties waarvan een opvallend groot aantal door Oxfam Novib gesubsidieerd wordt. Oxfam Novib ontvangt op haar beurt meer dan 70% van haar inkomsten van overheden en nog eens pakweg 10% van de Postcode Loterij.
Het meest markante voorbeeld is Nederland Bekent Kleur van René Danen (GroenLinks). Deze organisatie heeft niet alleen subsidies ontvangen van Oxfam Novib, maar is tevens één van de aanjagers van het proces tegen Wilders en nu één van de benadeelde partijen. Ook onderdeel van het platform zijn de Internationale Socialisten, een groepje (UvA-)troskisten dat zo radicaal is dat ook het IVA, een onderzoeksbureau gelieerd aan de Universiteit van Tilburg, in het in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken opgesteld rapport 'Polarisatie en radicalisering in Nederland' enkele woorden aan ze wijdde (p. 105-106, pdf):

Op het ogenblik is de organisatie Internationale Socialisten (IS) waarschijnlijk de belangrijkste organisatie binnen ‘socialistisch extreemlinks’. (...) Tijdens en na de oorlog in Gaza heeft IS haar pro-Palestijnse standpunt in behoorlijk antisemitische termen verwoord. (...) In Nederland is IS, of zijn leden van IS, betrokken bij (gewelddadige of op geweld uitdraaiende) linkse acties en demonstraties. Doorgaans gebeurt dat overigens niet onder eigen naam, maar in gelegenheidsformaties.

Zo werd bij één van de door de IS georganiseerde demonstraties een Jood die een keppeltje droeg in elkaar geslagen. (Bij dezelfde demonstratie werd ook een homodiscotheek met een brandbom bekogeld.)
Het platform zelf organiseert ook demonstraties; de foto hierboven is van een anti-Wilders-demonstratie van 19 maart van dit jaar. Op het spandoek is 'Wilders hond van Israël' te lezen. Israël uiteraard in bloedletters geschreven.
Kortom, een vrolijk gezelschap waar Von der Dunk zich ongetwijfeld thuisvoelt als een vis in het water: lekker Godwinnen in het gezelschap van de antisemieten van deze tijd.
Update, van de website van de subsidiematroesjka in kwestie: Thomas von der Dunk zal zijn hagepreek houden in de Haarlemmerhout, recht tegenover het provinciehuis (aan de Paviljoenslaan). Ook komen Maud Knook (PvdA), Klaas Breunissen (GroenLinks) en Klaas Gunster (SP) aan het woord, evenals Cornelis Mooij (voorzitter Mondiaal Centrum Haarlem en oud-gedeputeerde (VVD) van de Staten van Noord-Holland) spreken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten