Straatcoaches: weggegooid geld

Geen categorieapr 08 2011, 11:30
Straatcoaches zijn blijkbaar nutteloos. Wie had dat nou gedacht? Schokkend hoor.
Ik bedoel, laten we redelijk zijn, iedereen dacht natuurlijk dat deze 'coaches' wonderen zouden verrichten.
De gemeente Gouda zegt nu dat dit, helaas, niet het geval is. Daarom stopt zij met het project.

Ze bouwden onvoldoende contacten op met jongeren, bewoners en organisaties en verwezen te weinig jongeren en hun ouders naar hulpverleningsinstanties.

Met andere woorden, de straatcoaches zijn lui. En niet een beetje ook. Ze genieten van het leven, lopen een beetje door de wijk, maar doen vooral niets om overlast van, met name, Marokkaanse jongeren tegen te gaan.
Ook in Amersfoort is er kritiek op de straatcoaches. Men vindt het daar "een verspilling van geld". Ondertussen is men in Maassluis óók boos. Daar schijnen twee coaches vertrouwelijke politie-informatie te hebben gelekt.
Straatcoaches zijn nou zo'n typisch linkse 'oplossing' die de bestuurlijke elite het gevoel geeft dat ze iets 'goed' doen, terwijl er in de praktijk niets verandert. Je pakt Marokkaanse straatterroristen aan door de politie meer bevoegdheden te geven en baldadig en misdadig gedrag kei-hard te bestraffen. Lik op stuk beleid, dat werkt. 'Straatcoaches' - die vooral de hele dag uit hun neus lopen te peuteren - niet. Dat kan een kind nog begrijpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten