Homo-pesters Utrecht kunnen worden opgepakt

Geen categoriemei 21 2011, 14:00
Dat zegt de advocaat van het homostel, tenminste.
Een homostel dat vorig jaar werd weggepest uit de Utrechtse vinexwijk Leidsche Rijn liet het er niet bij zitten en nam een advocaat in de arm, Yehudi Moszkowicz. Moszkowicz zegt dat er genoeg aanwijzingen zijn om de straatterroristen die zijn cliënten vorig jaar dag in, dag uit hebben lastiggevallen op te pakken.
Eerder lieten het OM en de burgemeester van Utrecht, een PvdA'er, natuurlijk, weten dat dit juist níét het geval is. Nee, het zou allemaal maar wat verschrikkelijk zijn, maar men kon er niets - echt, niets! - aan doen.

Volgende week vrijdag behandelt het hof in Arnhem de klacht van het paar dat de politie en het Openbaar Ministerie zouden hebben verzuimd verdachten te vervolgen wegens onder meer discriminatie, bedreiging met de dood, vernieling en belaging. Als het hof hun klacht terecht vindt, kan het justitie opdragen alsnog achter de daders aan te gaan.

Volgens het Openbaar Ministerie zijn er geen verdachten in beeld geweest en zijn er geen concrete aanwijzingen, laat staan bewijs, om verdachten te kunnen aanhouden. De Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen verklaarde eerder dat de politie alles op alles heeft gezet om de zaak op te lossen. Maar volgens Moszkowicz blijkt uit het politiedossier dat er nauwelijks onderzoek is gedaan naar de zes aangiftes van het stel in 2009 en 2010.

Je hoort steeds vaker dat homostellen weggepest worden uit buurten in de Randstad. Je zou denken dat een PvdA'er zoals Wolfsen daar harder tegen zou optreden. Niets is echter minder waar. Ben ik de enige die zich afvraagt of onwil om immigranten tegen zich in het harnas te jagen hier wellicht iets mee te maken heeft?
Vast niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten