Mohammed Bouyeri in propagandafilm Al Qaeda

Geen categoriejun 04 2011, 11:30
Al Qaeda is buitengewoon tevreden met de moord op Theo van Gogh. Dat blijkt uit een recent gemaakte propagandafilm van de terreurorganisatie.
In deze film worden moslims in het westen opgeroepen deel te nemen aan de 'jihad op vijandelijk grondgebied'. Als voorbeeld van één zo'n Jihadstrijder wijst men naar Mohammed Bouyeri, de radicaal die Theo van Gogh op gruwelijke wijze vermoordde.
De Amerikaan Adam Gadahn zegt in de video: "Moslims in het Westen zijn perfect gesitueerd om een belangrijke, doorslaggevende rol te spelen in de heilige oorlog tegen de zionisten en de kruisvaarders”. Met die laatsten doelt Gadahn natuurlijk op zijn eigen landgenoten.
Waarop Gadahn nog altijd levend rondloopt is mij een raadsel, maar afijn, misschien dat hij het volgende doelwit is van de CIA. De man speelt volgens experts een steeds belangrijkere rol binnen Al Qaeda; hij wordt een beetje gezien als dé man die de 'filosofie' van Al Qaeda moet verspreiden in het westen.
Naast Gadahn maken ook Ayman al-Zawahiri, de nieuwe topman van Al Qaeda, Attiya Allah en Abu Yahya al-Libi hun opwachting in de 114 minuten durende video.
Als zodanig is het van wezenlijk belang dat men ook aandacht besteedt aan Bouyeri. Een inlichtingenbron vertelt De Telegraaf dat "Mohammed Bouyeri één van de eersten [was] die uitvoerden wat Al-Qaeda jaren later pas als algemene tactiek is gaan zien. Dat is men zich de afgelopen twee, drie jaar steeds meer gaan realiseren en vandaar dat de daad van Mohammed ook ineens door Al-Qaeda werd geprezen. Bouyeri liet al in 2004 zien wat Al-Qaeda nu het liefste ziet".
Wat zou het toch fan-tas-tisch zijn geweest als de staat iets meer bevoegdheden had om iemand als Bouyeri te kraken. Dan zouden we wellicht een video van een huilende Bouyeri los kunnen laten op de wereld; dat zou deze Al Qaeda-film op geweldige wijze onderuit halen.
Afijn, dat behoort helaas niet tot de mogelijkheden.
Wat wél tot de mogelijkheden behoort is om Al Qaeda een koekje van eigen deeg te geven. Ook wij moeten ons gedachtegoed verspreiden op 'vijandelijk grondgebied' - maw, het Midden-Oosten. Om deze oorlog te winnen is het van belang dat we Al Qaeda niet alleen bestrijden met vuurwapens, maar ook met ideeën. En dat kunnen we alleen maar doen door in de aanval te gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten