Helmonders verklaren kutmarokkanen de oorlog

Geen categoriejul 01 2011, 11:30
Bewoners van de Helmondse wijk Binnenstad-oost hebben schoon genoeg van overlast-veroorzakende Marokkaanse jongeren. Of de politie grijpt in, of de bewoners doen het zelf.
Dat bericht BN de Stem vandaag.
De situatie in Binnenstad-oost is onderhand werkelijk onacceptabel. De Marokkaanse jeugd is niet in de hand te houden. Ze gooien onder andere met vuurwerkbommen en bedreigen autochtone buurtbewoners net zolang tot zij verhuizen.
Zoals u zou verwachten zijn de politie en de politiek op de hoogte van de ontstane situatie, maar doen zij er vrij weinig aan.
Nou ja, dat is niet helemáál waar. Ze organiseren bijvoorbeeld mooie theekransjes om de partijen dichter bij elkaar te brengen. Omdat deze aanpak zo succesvol is gebleken in Amsterdam. Daarnaast is er besloten de buurt 'veiliger' te maken door middel van cameratoezicht. I kid you not.

Naar aanleiding van die [vuurwerk-] bom hebben wethouder Margreet de Leeuw van Jeugd en Jongeren en de betrokken instanties overleg gevoerd met bewoners.

Eén van de resultaten van dat gesprek is de tijdelijke invoering van cameratoezicht op het To Hölscherplein en het Zonnehofplein. De gemeente verwacht dat die half juli worden opgehangen. Later worden ook nog drie permanente camera's in de Heistraat opgehangen.

En dan vraagt de betrokken wethouder zich ongetwijfeld af waarom bewoners weinig vertrouwen hebben in een goede afloop. Raar he? Je belooft wat camera's op te hangen - wat toch heel ver gaat - maar alsnog heeft men iets te klagen. Rare jongens hoor, die Helmonders.
En dus:

Buurtbewoners in de Helmondse wijk Binnenstad-oost overwegen het heft in eigen handen te nemen als de overlast van Marokkaanse hangjongeren niet wordt teruggedrongen.

Aangezien de cameratoezicht ongetwijfeld niets zal uithalen is de kans groot dat u binnenkort berichten kunt lezen over autochtone Helmonders die slaags zijn geraakt met Marokkaanse buurjongens. Met dank aan een ruggegraatloze politieke elite die Marokkaanse relschoppers niet durft aan te pakken, zelfs niet als ze hele buurten terroriseren.
Ik vrees met grote vrezen dat Helmond niet de enige stad is waar autochtonen genoeg hebben van de ghettoisering van hun stad. De vraag is dan ook niet of maar wanneer bewoners van andere steden het heft óók in eigen hand nemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten