VU-medewerker die PVV'ers dood wilde klaagt over 'rechtse' oproepen tot geweld

Geen categoriejul 23 2011, 12:47
En die zou u hier, op deze site, vinden.
Er is altijd baas boven baas, zo ook als het om linkse hysterie gaat. Waar men bij Joop.nl driftig aan het googlen is op zoek naar internetposts van de Noorse terrorist die aan Wilders gelinkt kunnen worden, daar slagen andere linkse bloggers erin om de hele rechtse blogosfeer, inclusief DDS, te linken aan Anders Behring Breivik.
Zo schrijft Peter Breedveld op zijn weblog (h/t Sargasso):

Ik had gisteren meteen al mijn vermoedens toen ik hoorde dat de aanslagen in Oslo waren gericht op de linkse regering en op een links jeugdkamp, en inderdaad blijkt nu dat de dader geen moslim is maar domrechts. Een conservatieve christen.

Er zijn zelfs aanwijzingen dat het gaat om de islamofobe blogger Fjordman, vaak en met luide instemming geciteerd op islamofobe brulsites als Het Vrije Volk, Hoeiboei, De Dagelijkse Standaard, Artikel 7, Amsterdam Post en de blogs van ranzige journalisten als Joost Niemöller en Stan de Jong.

(...)

Voor een aanslag als deze heb ik al jarenlang gevreesd, juist omdat de antimoslim- en antilinkschmensretoriek me lang geleden al veel te gortig werd. Oproepen tot geweld tegen moslims en linkschmensen zijn heel gewoon op de sites, die ik hierboven heb genoemd.

Kijk, dat is het betere werk. Het verband is duidelijk: het aantal geweldoproepen op Nederlandse websites stijgt en nu is er dan die rechtse aanslag in Noorwegen waar Peter Breedveld zo lang op gehoopt voor gevreesd heeft. Een correlatie waar je 'u' tegen zegt. Zet het aantal rechtse geweldoproepen op Nederlandse websites verticaal en het aantal aanslagen gepleegd door Noorse rechts-extremisten horizontaal en je ziet een duidelijk oplopende lijn waar geen speld tussen te krijgen is. Ter indicatie: die lijn ziet er dan ongeveer zo uit. Is dat een oplopende lijn of niet? Nou dan.
Dat er hier op DDS nog nooit in een artikel een geweldoproep is geplaatst - niet tegen moslims noch tegen 'linksmensen' - of gelinkt is naar 'Fjordman', mag bekend zijn. Maar dat zijn vervelende feiten. Peter Breedveld verzint zijn feiten liever zelf. Dat mag dan voor een linkse blogger niet opmerkelijk zijn, maar van een medewerker van de Vrije Universiteit zou je anders verwachten. Een VU-medewerker die bovendien zelf recent in het nieuws kwam met een oproep om PVV'ers dood te schieten. Is het niet typerend?
Het laatste nieuws is overigens dat de dader geen rechts-extremist blijkt te zien. Zo zie je maar weer, nog een paar dagen wachten en het is toch een moslimterrorist
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten