Goed nieuws: Neerlands bekendste psychopaat komt misschien vrij

Geen categorieaug 18 2011, 9:00
Fan-tas-tisch nieuws: de nieuwe Nederlandse volkspsychopaat, Joran van der Sloot, komt misschien vrij. Dit jaar al.
De reden? Het zal u wellicht verbazen, maar het heeft er alle schijn van dat het Nederlandse Openbaar Ministerie niet het enige OM is dat bevolkt is met incompetente wezens.

Joran van der Sloot kan aan het einde van dit jaar op vrije voeten komen omdat de Peruaanse justitie te traag is met de behandeling van zijn zaak.

Daarvoor waarschuwt de advocaat van de familie van de vermoorde Stephany Flores, Edward Alvares in de krant El Comercio. Als Van der Sloot eind december niet veroordeeld is, komt hij vrij. Verdachten kunnen in Peru maximaal anderhalf jaar worden vastgehouden zonder vonnis.

De schuldige schijnt een procureur te zijn, Miriam Riveros Castellares. Deze dame nam de zaak tegen Van der Sloot in juni over. Sindsdien heeft ze er flink op los getreuzeld. Blijkbaar peutert ze liever uit haar neus dan dat ze één van de meeste bekende psychopaten ter wereld definitief achter slot en grendel zet.
Alvares gaat zelfs zo ver om te stellen dat de zaak "weinig belangrijk" lijkt te zijn voor Castellares. Nou wisten we al dat Van der Sloot een vriendinnetje had, maar niet dat ze voor het OM werkte. Toch leuk om te weten, nietwaar?*
Het goede nieuws is dat dit niet inhoudt dat Van der Sloot terug kan komen naar Nederland: hij mag zijn zaak dan in vrijheid afwachten, maar wel in Peru. Als hij het land probeert te verlaten wordt hij direct opgepakt, ingerekend en alsnog vastgezet.
Klinkt leuk, maar aangezien Peru nou niet meteen bekend staat om zijn veilige, goed bewaakte grenzen maak ik me toch enigszins zorgen. Daar komt bij dat het me voor Peruaanse jongedames nou niet meteen prettig lijkt dat dit figuur straks straks misschien de Peruaanse straten weer onveilig maakt.
* Voordat wij een rechtszaak aan de broek krijgen van mevrouw Castellares: dat was dus inderdaad een grap. Weliswaar één waarvan je denkt: 'Tja, is zo gek gedacht nog niet', maar niettemin een grap. Dat is nou het gevoel voor humor van Nederlanders; een beetje wrang, maar ja, je moet toch wat als je uit een klein kikkerlandje komt waar dit soort psychopaten blijkbaar ook vandaan komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten