Nurten Albayrak moet opstappen

Geen categoriesep 19 2011, 8:59
Een do-gooder die met ijzerend hand regeert, als ware zij een echte dictator? Say it ain't so!
Binnen het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heerst een compleet verziekte sfeer. De schuldige? Nurten Albayrak, de bestuursvoorzitter.
Albayrak is zo populair dat ze achter d'r rug zonnekoningin en despoot wordt genoemd. Op zich is het natuurlijk niet al te schokkend dat het nichtje van zich zo gedraagt, maar toch: opvallend is het wel.
Sinds de aanstelling van Albayrak in 2004 zijn al twintig directeuren vertrokken. Een voor een konden ze niet door een deur met Nurten.
En dat is niet alles:

Ook is er veel iritatie over de wijze waarop de bestuursleden omgaan met gemeenschapsgeld. Zo bestelde Albayrak, die een jaarsalaris van 273.000 euro opstrijkt, in 2006 een dure Audi A8 toen haar vorige auto vervangen moest worden. Volgens de richtlijnen van het ministerie is deze auto te duur. De afbestelling kostte 14.800 euro.

Oh, en:

Daarnaast wordt er volgens medewerkers veel te veel geld uitgegeven aan consultants en de afkoop van vertrekkende topmensen. Vorige maand nog moest het COA 55.000 euro betalen aan een oud-lid van de Raad van Bestuur, dat volgens de kantonrechter bij zijn ontslag onjuist behandeld was.

Ach ja, geld moet rollen, toch? Als het andermans geld betreft, tenminste. Zo zijn deze zogenaamde wereldverbeteraars altijd omgegaan met belastinggeld, dus het is nou niet echt verrassend dat Nurtel Albayrak er ook zo mee omgaat.
Alle gekheid op een stokje: het is natuurlijk volstrekt helder dat deze dame zo snel mogelijk weg moet bij het COA. Zelfs als ze volstrekt onschuldig zou zijn - en er is niemand die dat gelooft, natuurlijk - zou het schrijnende gebrek aan interne steun al voldoende moeten zijn voor haar om de handdoek in de ring te werpen.
Blijkbaar is het dat niet. Maar ja, wat verwacht je ook van zo'n type? Die maken zich immers geen zorgen over andere mensen of zelfs maar over de organisaties waar ze voor werken. Nee, het gaat allemaal om de eigen portemonnaie.
Afbeelding: Photobucket.com, door onwardtochaox.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten