Nurten Albayrak wordt slapend rijk

Geen categoriesep 24 2011, 11:29
Het gaat helemaal mis bij het COA. Zoals wij al eerder berichtten blijkt het daar een enorme rotzooi te zijn, onder andere doordat Nurten Albayrak - inderdaad, het nichtje van - een waar schrikbewind voert.
Hoewel je zou denken dat dit soort klachten en kritiek repurcussies hebben voor Albayrak is niets minder waar: het COA maakt haar slapend rijk.
In de periode 2004 - 2009 is haar salaris namelijk gestegen met meer dan 170%. Ja, dat leest u goed: de dame die door iedereen als een 'despoot' wordt beschouwd is er in vijf jaar tijd in geslaagd haar inkomen bijna te verdriedubbelen.
In 2004 moest Albayrak het nog met grofweg een ton doen. Beetje magertjes, natuurlijk, zeker voor een 'zonnekoningin', nietwaar? En dus heeft ze daar iets aan gedaan. In 2009 verdiende ze maar liefst 273.526 euro. Ze zal wel denken: 'We zijn er nog niet helemaal, maar dit gaat de goede kant op!'
Minister Gerd Leers heeft een onderzoek ingesteld naar de bedrijfscultuur bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. Dat is hartstikke leuk hoor, maar wat echt nodig is, is een onderzoek naar de handel en wandel van mevrouw Albayrak. Waarom krijgt ze zo'n hoog salaris terwijl ze uw en mijn belastinggeld ook al op andere manieren verspilt? Was het werkelijk noodzakelijk voor deze dame om een Audi A8 te bestellen - op kosten van de belastingbetaler natuurlijk?
Hoe is men in godsnaam tot dit belachelijk hoge salaris gekomen?
Als Albayrak graag rijk wil worden moet ze de overstap maar maken naar de privesector. Ze zit dan in ieder geval helemaal verkeerd in de publieke sector; dit is belastinggeld - geld dat u en ik hebben verdiend, dat zomaar weggegooid en verspild wordt.
Leers wil Albayraks salaris verlagen tot onder de Balkenendenorm. Dat is een leuk begin... maar niet eens bijna voldoende. Deze vrouw hoeft helemaal geen 188.000 euro (wat de norm is, op dit moment) te verdienen. Als ze terug gezet wordt naar een ton mag ze zich in haar handjes knijpen en de belastingbetaler dankbaar zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten