De Grieken sluizen hun geld door naar Zwitserland

Geen categorieokt 20 2011, 8:59
En ondertussen blijft het naieve Europa maar koffers vol geld naar Athene sturen. Waarom toch jongens? Als de Grieken niet van zins zijn zich op te offeren om hun land te redden, waarom zou wij dat dan wel doen?
Het is natuurlijk logisch dat mensen hun bezittingen willen redden. Maar klop dan niet aan bij de buren om je snel even uit de brand te helpen. Eerst zul je alles er zelf aan moeten doen om de situatie te verbeteren, pas nadat je alles geprobeerd hebt kun je je hand ophouden en met een smeekbede om hulp vragen.
Maar dit?

Met de crisis in Griekenland stromen de hulpgelden het land niet alleen binnen, tegelijkertijd stromen er miljarden weg. Griekse burgers en bedrijven stallen hun geld massaal bij Zwitserse banken in plaats van in eigen land.

Nee, dit kan echt niet. Je sluist al je geld snel weg, hoppa, even snel over de grens, naar Zwitserland, maar ondertussen beschuldig je de rest van Europa van gierigheid en eis je (de Grieken vragen niet, ze eisen) 'hulp'. 
Zo werkt dat dus niet dames en heren Grieken. Al helemaal niet als het grootste gedeelte van deze 200 miljard zwart geld betreft. Ja, dat leest u goed:

Dat meldt de Financial Times Deutschland. Een groot deel van de Griekse miljarden zou echter zwart geld zijn. Volgens de krant is er 200 miljard euro weggesluisd. Vanwege het bankgeheim is Zwitserland een populair oord voor vermogenden om een deel van hun rijkdom te verbergen.

Dit gaat weer eens helemaal nergens over. Wij pompen miljard na miljard in de stervende Griekse economie, maar wat doen Grieken zelf? Die kiezen eieren voor hun geld.
Wat zijn we ontstellend dom bezig zeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten