'Mariko Peters verlinkte MIVD'er'

Geen categorieokt 15 2011, 15:14
Kunt u zich het verhaal nog herinneren over de MIVD'er die verraden werd door de Nederlandse staat en daarna aan zijn lot werd overgelaten?
De man heeft een proces aangespannen tegen de staat - en terecht, natuurlijk.
Vandaag is bekend geworden dat, volgens de oud-geheim agent tenminste, het niet zomaar iemand was die hem heeft verraden maar... Mariko Peters.
Jawel, het vrolijke GroenLinks-Kamerlid dat in de problemen zit omdat ze zich schuldig had gemaakt aan vriendjespolitiek en andere professionele zonden.

Peters zou overal in Kabul hebben rondgebazuind: „Wat doet die vent voor onze ambassade?” De parlementariër was in de periode waarin de 41-jarige geheim agent I.A. informatie over de Taliban verzamelde, plaatsvervangend chef de poste op de ambassade in Afghanistan.

I.A.:

„Uit de tapes blijkt kristalhelder hoe ik in opdracht van de MIVD een inlichtingennetwerk runde, daar in levensgevaarlijk Afghanistan," zegt I.A.

„Ik leverde wapens, munitie, voertuigen. Zorgde voor stempels in de paspoorten van Nederlandse special forces. Waardoor leden van het Korps Commando Troepen, die met militaire vluchten op Kabul International Airport arriveerden, in het diepste geheim hun schimmige operaties konden uitvoeren. Observeren en uitschakelen van Taliban-sleutelfiguren, daar ging het om. En daarvoor waren die raketwerpers, AK-47 machinegeweren en handgranaten.”

En dat is dus allemaal niet meer mogelijk - met dank, volgens I.A. tenminste, aan mevrouw Peters.
Wat een fantastische dame, toch? Ongelooflijk, zo'n professionele houding. We mogen God op onze blote knietjes danken dat ze nu in de Tweede Kamer zit, waar ze veel minder schade kan aanrichten.
Het NRC Handelsblad citeert Henk Kamp vervolgens die stelt dat hij "niet kan herinneren" dat Nederland in Afghanistan betrokken was bij het uitschakelen van Taliban-sleutelfiguren. "Ik kan het me niet herinneren" is normaal gesproken natuurlijk Newspeak voor "klopt, maar daar kan ik niets over zeggen. Ik durf het echter ook niet te ontkennen omdat het zeer wel mogelijk is dat meer informatie naar buiten komt waaruit blijkt dat het allemaal klopt".
Ik stel voor dat er een goed onderzoek verricht wordt naar de handel en wandel van mevrouw Peters.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten