Een PvdA-burgemeester die 'VIP-behandeling criminelen hekelt'?

Geen categorienov 07 2011, 12:44
Ja, het kan. Niet vaak, en lang niet in alle gevallen, maar blijkbaar is Eberhard van der Laan toch iets van een uitzondering.
De opvolger van Job Cohen heeft namelijk niet zoveel met de VIP-behandeling die criminelen krijgen.
Wij vertroetelen onze misdadigers, aldus Van der Laan. Ze krijgen alles dat ze maar willen - en dan nog meer, gewoon, omdat het anders zo 'zielig' is dat ze niet alle luxe van thuis hebben in hun cel. Nog even en ze kunnen ongetwijfeld afdwingen dat ze een bokspringbed krijgen, een breedbeeld, HD-TV en natuurlijk onbeperkt toegang tot het Internet (op hun nieuwe, door de overheid bekostigde iMac). 
Daarnaast vindt Van der Laan het belachelijk dat de bureaucratie steeds verder is toegenomen, wat ervoor zorgt dat onze agenten het juist steeds lastiger hebben gekregen.

"De politie moet aan steeds strengere regels voldoen, terwijl de positie van de verdachten is versterkt", zegt Van der Laan.

Daarom pleit Van der Laan - nogmaals, het is schokkend, maar we hebben het hier dus over een sociaaldemocraat, een prominent lid van de PvdA - voor minder regels. Ja, echt waar: minder, niet meer. Je vraagt je af wat de linkse partijen in Den Haag daarvan zullen vinden. Zij adoreren regels immers; hoe meer, hoe beter.
Gelukkig staat Van der Laan niet helemaal alleen. De reden? Er zijn immers ook rechtse partijen in dit land. Zo vindt de lokale afdeling van het CDA dat de Amsterdamse burgemeester helemaal gelijk heeft. 

"De oplossingspercentages lopen steeds verder achteruit en de criminelen krijgen steeds meer rechten," stelt CDA raadslid Diederik Boomsma.

Hier moet natuurlijk per direct iets aan gedaan worden. Criminelen worden werkelijk vertroeteld in dit land en ze worden zo zwaar beschermd dat het vrijwel onmogelijk is om zaken op te lossen (wat me toch een belangrijke taak lijkt van de overheid). 
De wonderen zijn de wereld nog niet uit: een PvdA'er verzet zich hier zowaar tegen. Mooi hoor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten