Schoolleider Rob Wesselingh is een held

Geen categorienov 11 2011, 11:29
Helaas zijn er maar bar weinig docenten die de moed hebben om de orde te bewaren in de klas. Schoolleider Rob Wesselingh van het Anna van Rijn college in Nieuwegein is een van die leraren die dat wel durft.
Jammer genoeg heeft hij dat moeten bekopen met een arrestatie.
Een tijdje geleden weigerde een leerling de klas te verlaten nadat hem "minstens tien keer" verteld was dat hij niet langer welkom was. De reden? Hij had weer eens gevochten met een klasgenootje. Volgens andere klasgenootjes terroriseerde hij hen al jaren.
Wesselingh had eindelijk genoeg van dit probleemkind, maar het jochie weigerde op te staan. Uiteindelijk nam de adjunct-directeur het heft in eigen hand door hem de klas uit te zetten. Het gevolg:

Schoolleider Rob Wesselingh (59) wordt door de leerling en zijn ouders beschuldigd van mishandeling. De ouders deden aangifte en Wesselingh werd vervolgens opgepakt door de politie.

Dan is er dus eindelijk een docent die ingrijpt; die een vervelende rotleerling aanpakt, en dan wordt 'ie op zo'n manier behandeld. Tja, en wij ons maar afvragen waarom kinderen geen respect meer hebben voor hun docenten - of voor ouderen in het algemeen.
Ik stel voor dat de ouders van het kind in kwestie, niet Wesselingh, een nachtje (of in ieder geval een paar uren) door mogen brengen in de cel. Dat zal ze wellicht leren dat zij verantwoordelijk zijn voor het gedrag van hun kind - en dat ze dat niet zomaar af kunnen schuiven op een directeur die gewoon doet wat hij hoort te doen.
Gelukkig voor Wesselingh zijn de andere leerlingen en de onderwijsbonden wel in staat om oorzaak en gevolg van elkaar te onderscheiden. Zij steunen hem - de leerlingen laten bijvoorbeeld weten op Twitter dat ze het te belachelijk voor woorden vinden dat hun schoolleider zo wordt behandeld, terwijl hij er alleen maar voor wilde zorgen dat een buitengewoon vervelende klier de les niet meer kon vergallen.
De enige vraag die rest is: wanneer horen we hier iets over van onze volksvertegenwoordigers?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten