PVV heeft geen zin in dure nieuwjaarsfeesten

Geen categoriedec 05 2011, 20:29
Dit vind ik nou eens een prima standpunt van de PVV.
Ik ben het lang niet altijd eens met Geert Wilders en de zijnen - op immigratie en integratie gaan ze te ver, op economisch gebied zijn ze gewoon sociaaldemocratisch te noemen - maar hier hebben ze natuurlijk wel degelijk een punt:

De gemeenteraadsfractie van de PVV in Almere boycot de nieuwjaarsreceptie in de stad. Dat liet raadslid Toon van Dijk maandag weten op de website van zijn partij.

Prima besluit natuurlijk. Of toch niet? Haalt zo'n protest eigenlijk wel iets uit?
Nou, ik vraag het me af:

Ook op de vorige nieuwjaarsreceptie lieten de PVV'ers zich vanwege de hoge kosten niet zien.

In Amsterdam begrijpen ze dat ze niet helemaal uit hun dak kunnen gaan als de rest van het land te kampen heeft met een zware economische crisis. In Almere? Nou, daar denken ze er net even anders over. Zoals Van Dijk vrij briljant verwoordde:

"Almere doet er dus een schepje bovenop. Die elitaire feestneuzen in Almere krijgen er maar geen genoeg van om zichzelf op kosten van de burger te fêteren. Ze lijken geen benul te hebben van de minachting die hier uit blijkt voor de belastingbetaler die krom ligt door de crisis. Het zal duidelijk zijn dat de PVV daar niet aan meedoet".

Een zeer prijzenswaardig sentiment, natuurlijk. Het is buitengewoon schokkend dat deze elitaire feestneuzen, zoals Van Dijk ze terecht noemt, 50.000 euro spenderen aan een nieuwjaarsfeestje. Ze moeten zich heel, heel diep gaan zitten schamen. 
Aan de andere kant denk ik dus niet dat dit werkelijk helpt. Is er geen manier om ervoor te zorgen dat dit soort feesten helemaal niet meer gegeven kunnen worden? Kan de PVV daar niet eens naar kijken?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten