Minder steun SOPA en PIPA

Geen categoriejan 20 2012, 9:00
Gelukkig maar.
Kunt u het zich voorstellen dat een buitenlandse overheid voor u gaat bepalen welke websites u wel en niet kunt bezoeken? Nou, dat is precies wat het effect zal zijn van de zogenaamde SOPA en PIPA wetsvoorstellen.
Natuurlijk is het sowieso al niet goed dat de overheid - welke overheid dan ook - het vrije Internet aan banden probeert te leggen. We begrijpen wel dat politici wars zijn van zoveel ongebreitelde vrijheid, maar helaas: we laten ons dit niet meer afnemen. Of jullie en jullie betaalmeesters dat nou prettig vinden of niet.

In de VS zorgde het onlineprotest ervoor dat enkele politieke medestanders van de wetten hun steun introkken. Voormalig PIPA-aanhanger en Republikeins senator Marco Rubio heeft zelfs Harry Reid, de senator die het voorstel introduceerde, opgeroepen om zich terug te trekken, maar voorlopig zonder respons.

Jammer genoeg denken sommige andere senatoren daar heel anders over.
Kortom: er is goed nieuws, maar dat houdt niet in dat we de strijd nu kunnen staken. Uiteindelijk zullen deze figuren dit plan er ongetwijfeld alsnog doorheen proberen te jassen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten