‘Trieste wanvertoning’ van Geert met keppel

Foto:

Vol op het moskeeorgel ging Geert Wilders over het vermeende hoofddoekendragen van onze Koningin.

Dan probeer je een genuanceerd berichtje te schrijven over het voorval dat onze Koningin een islamitisch hoofdtooi droeg bij het bezoeken van een moskee in de Verenigde Arabische Emiraten. Ik probeerde hierbij aan te geven dat er twee kanten zijn: je moet achtelijke gebruiken niet gaan zitten goedkeuren, maar als je op bezoek bent in andermans huis moet je je wel aan de regels van de gastheer houden. When in Rome, do as the Romans do.

Enfin, die discussie met twee kanten is natuurlijk weer niet besteed aan de enige echte PVV-leider. Met gestrekt been gaat Geert vervolgens de discussie in en heeft vast schriftelijke vragen aangemeld bij de Kamervoorzitter. Hij vindt de hoofddoek een “symbool van islamisering.” Daarnaast maakt de blonde Limburger zich zorgen over de ondrukking van vrouwen en als kers op de taart noemt Wilders het hele voorval “een trieste wanvertoning.” Juist Geert, zo kennen we je weer.

Niet dat Wilders geen punt heeft met de onderdrukking van vrouwen, maar Geert is echt de laatste parlementariër die hier geloofwaardig een tirade over kan afsteken. Want Geert doet zelf in overvloedige mate aan religieuze symbolen en hoofddeksels en blijkt er niet vies van een keppeltje op te steken wanneer hij een synagoge, of andere Joodse plek, komt bezoeken. En – wat leuk! – er zijn zelfs foto’s van.

Wat dacht u van dit prachtplaatje, van Geert bij de beroemde Klaagmuur? Vroom kijkt Geert toe hoe een aantal orthodoxe Joden de Israëlische samenleving aan het jodificeren is… of iets dergelijks.

Of deze:

Waarbij wordt aangetoond dat het keppeltje een ordinaire vorm van mannendiscriminatie is. Immers, waarom mag Fleur Agema haar haarbos wel aan Mozes en God laten zien en moet Geert zijn prachtige blonde lokken bedekken? Snel, Kamervragen!

En voor wie er écht geen genoeg van kan krijgen is dit een bijna tienminutendurend filmpje van Geert met keppeltje die een aantal aanwezigen vertelt wat voor kwaad de ‘niet-religie’ van de moslims eigenlijk is.

Dus Geert, als je de volgende keer begint over het dragen van hoofddeksels in een religieus gebouw, laat dan alsjeblieft iemand anders vragen stellen aan het Kabinet. Je hebt 23 fractiegenoten, dus er is vast altijd wel iemand te vinden die bereid is dat voor je te doen. Er hangt namelijk een net iets te pedante geur van hypocrisie (ik zeg: ‘trieste wanvertoning’) omheen als jij iemand gaat uitschelden voor iets wat je net zo goed zelf doet.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!