U mag geen vuurwerk van Groenlinks (en u werkt er nog aan mee ook!)

Geen categoriejan 08 2012, 18:57
Tweederde van de Nederlanders zou de partij hierin steunen.
Wat heb ik af en toe de pest aan mijn medelanders, meestal aan zo'n tweederde van hen.

No Ties stelt dat bij de kiezers van alle partijen een meerderheid voor een vuurwerkverbod is. GroenLinks scoort daarbij met 78 procent het hoogste, CDA en VVD met elk 57 procent het laagste.

Geluidoverlast zou het voornaamste bezwaar tegen vuurwerk zijn. Eén avondje in het jaar en mijn lieve landgenoten liggen huilend onder de bank. Het is vuurwerk, beste mensen, geen Blitzkrieg.
Vuurwerk is een schitterende Nederlandse traditie die we moeten voortzetten. De (voor)pret van een derde rechtvaardigt de ansgtpsychose van de rest. En wie het tegendeel beweert is hypocriet, want weet u wat pas geluidoverlast veroorzaakt (en ook nog eens lekker vervuilend is)? Scooters! Opgevoerde bladblazers met slecht afgestelde tweetaktjes die zowel gehoor als milieu kraken. En bovendien: dat hoort u het hele jaar door. Maakt niet uit wat voor dag, maakt niet uit wat voor uur, of u hoort die snerpende ondingen. Misschien moest u daar eens over klagen.
En dan nog iets: denkt u nu niet dat Groenlinks werkelijk geeft om die geluidoverlast. Daar is het de Groenen helemaal niet om te doen. Het gaat Groenlinks om niet veel anders dan de Nederlandse cultuur de nek omdraaien. Klinkt dramatisch, maar is bij de groenmensen zowat programmatisch vastgelegd. Is het oud, dan is het fout. Voor een Groenlinkser is Nederlanderschap hetzelfde als traditie: louter een instrument om mensen mee te discrimineren. 'Nederland' en 'traditie' zijn verdachte, volkse en reactionaire entiteiten. En een 'Nederlandse traditie' is de superlatief van het pejoratief.
Werkt u dus mee aan een vuurwerkverbod, dan ondersteunt u de culturele zuivering van Groenlinks.
Ik dank u voor uw aandacht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten