Daarom steun ik Mark Rutte

Geen categoriemrt 15 2012, 17:45
Europarlementariër en Nederbelg Derk-Jan Eppink neemt afstand van de anti-Rutte-resolutie.
Publiekelijk heb ik de PVV-website veroordeeld, zowel op de Nederlandse televisie als via een petitie die zich tegen het meldpunt keert. Ik ben voorstander van arbeidsimmigratie en heb, samen met Eurocommissaris Bolkestein, aan de basis gestaan van een richtlijn die toegang gaf tot Poolse loodgieters. De linkse partijen in Europa verguisden ons.
De reden dat ik de resolutie niet kan steunen, is het debat van gisteren waarbij de Nederlandse oppositie de resolutie misbruikt om te keer te gaan tegen premier Rutte, een goede vriend van mij.
Tijdens het debat bekritiseerden alle pro-Europese fracties Rutte omdat hij niet in het Parlement is verschenen. Ik heb een staatsrechtelijk bezwaar tegen deze eis. Het maakt van het Europees Parlement een morele autoriteit die beslist over de intenties van regeringsleiders die alleen verantwoording verschuldigd zijn aan hun nationale parlement. De laatste keer werd de Hongaarse premier Orbán naar het EP gehaald. Hij kwam, maar kreeg geen eerlijke kans en diende enkel als zondebok voor links.
De volgende keer zou de pro-Europese meerderheid de Britse premier David Cameron kunnen oproepen om uit te leggen waarom het Verenigd Koninkrijk aan zijn korting vasthoudt. Hoewel de resolutie Rutte niet expliciet oproept om hier te verschijnen, roept het wel die sfeer en intentie op. Links wil deze plenaire zaal in een volksgericht veranderen en gebruikt deze resolutie daarvoor. Dit is niet in lijn met het idee van een Europese Unie van soevereine naties.
Waarom gaan we de Franse president Sarkozy niet optrommelen, zoals mijnheer Verhofstadt deed? De eerste daad van Verhofstadt als Belgische premier was het verbannen van Roma uit België. Hij deed dit omdat ze in zijn thuisstad Gent verbleven. Voor het gemak vergeet Verhofstadt dit eventjes.
Hoewel ik de formulering van de resolutie begrijp, vrees ik dat het gevolg zal zijn dat er steeds meer regeringsleiders moeten verschijnen voor de rechters van het EU-volksgericht in Straatsburg, die zichzelf morele superioriteit achten.
Daarom steun ik Mark Rutte.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten