Het antecedentenonderzoek van Barack Obama

Geen categoriemrt 08 2012, 12:44
Het lange wachten is voorbij: team Breitbart heeft een video naar buiten gebracht waarin Barack Obama andere jongeren oproept om hoogleraar Derrick Bell "in hun harten en armen te sluiten". Vriendelijk van hem, natuurlijk. Het enige probleem? Bell is een keiharde radicaal.
In 2008 durfde geen enkele krant of website het aan om presidentskandidaat Barack Obama aan een goed onderzoek te onderwerpen. Nou ja, dat klopt eigenlijk niet. Wellicht durfden ze wel; ze wilden het niet. Obama was hún man, zijn campagne hún project. Waarom zou je het hem dan lastig maken? Dat heeft natuurlijk geen enkel nut.
Nu, in 2012, blijven de mainstream media Obama verdedigen. Team Breitbart heeft een video gepubliceerd waarin Obama de radicale professor Derrik Bell prijst en anderen opdraagt hem "in jullie harten en armen te sluiten". U kunt de video onderaan dit stuk bekijken.
Als journalist zijnde zou je dan onderzoek moeten doen naar Bell; wie was die man, waar stond hij voor? Dan zou je dit soort video's tegenkomen:
"White people have a sense of entitlement based on being white... I wonder whether this society could exist without racism... racism is permanent."
En de uitsmijter: blanken zijn net alcoholisten. Ze komen nooit af van hun racisme. Het enige dat ze kunnen doen is toegeven dat ze racist zijn en altijd zullen zijn, maar tegen zichzelf zeggen 'vandaag kom ik door de dag zonder racistisch te zijn. Gewoon, één dag'.
Vervolgens zou je dan over deze video struikelen waarin de bijzonder gerespecteerde conservatieve columnist Thomas Sowell jaren werkelijk de vloer aanveegt met 'professor' Bell. De columnist legt uit dat Bell een radicaal is, die Afro-Amerikanen die zijn idiote denkbeelden niet delen stelselmatig het leven onmogelijk maakt. Dat is dus de man die omhelsd werd door Obama.
Om het verhaal nog mooier te maken zou je, als je je werk daadwerkelijk deed, daarna ontdekken dat Obamas mentor, professor Charles Ogletree, toegeeft dat ze de video van Breitbart bewust geheim hebben gehouden tijdens de campagne van 2008.
Nieuwswaardig? Dat lijkt me wel. Als journalist bericht je hier dan over en eis je antwoorden van de president.
Helaas, helaas, dat is niet de werkwijze van onze vrienden van de mainstream media. In plaats van onderzoek te verrichten, schieten ze meteen in de verdediging. Het valt allemaal wel mee, zo erg is het niet. Die Bell was eigenlijk wel een prima vent, etc. Ze publiceerden zelfs een zwaar geredigeerde versie van de video, een paar uur voor team Breitbart hun exemplaar online zette. 
Wat zij echter niet begrijpen is dat Breitbart een heel mooie methode had ontwikkeld om de media te dwingen aandacht te besteden aan dit soort verhalen. De strategie is simpel: publiceer vandaag een video. Daar laat je de media op reageren. Die doen dan net alsof er niets aan de hand is en komen met een mooi excuus op de proppen. Vervolgens publiceer je meer materiaal waaruit blijkt dat ze liegen. Dan moeten ze opeens een nieuw excuus verzinnen. Geef ze even de tijd om zichzelf nog verder in de problemen te werken en kom met nóg meer video's waaruit blijkt dat de media full of shit zijn.
De mainstream media zien dit als het begin van een vreselijk harde aanval op Obama. Daarin hebben ze echter ongelijk. Breitbarts doelwit was de media, niet specifieke politici. Het doel van deze nieuwe campagne is niet zozeer om Obama kapot te maken (hoewel dat natuurlijk een welkom resultaat zou zijn), maar om voor de zoveelste keer aan te tonen dat de MSM een hypocriet bolwerk van linkse activisten is.
U kunt de komende tijd dus veel meer video's verwachten. Zoals altijd zitten wij van DDS er bovenop. Onze eigen media zullen dit verhaal immers negeren dan wel bagatelliseren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten