Greenpeace wint hypocrisieprijs

Geen categoriemrt 08 2012, 12:35
Een ander beschuldigen van wat je zelf doet. Zo zijn onze groen-radicale manieren.
De radicale natuuractivisten blijven het schip de Maartje Theadora van reder Parlevliet en Van der Plas maar achtervolgen. Nu hebben ze voor de kust van Mauritanië grote eurobiljetten op het schip geplakt, om daarmee 'te protesteren' tegen de subsidie die dit bedrijf krijgt.

Volgens Greenpeace vissen deze schepen met subsidie van de Europese Unie de wereldzeeën leeg. Dat de reders zich daarbij aan alle regels houden die hen wettelijk zijn opgelegd, maakt voor de milieuorganisatie niet uit: de vissersschepen zijn doelwit van acties.

Vorige maand was de Maartje Theadora ook al het slachtoffer van dit soort acties. Even was er sprake van dat P & vdP juridische stappen zouden nemen tegen Greenpeace, maar het ontbrak ze aan de moed om dat daadwerkelijk door te zetten. Het resultaat van een dergelijke inschikkelijke houding is dat Greenpeace denkt dat ze over je heen kunnen lopen. Zoals iedere pestkop die een zwak slachtoffer heeft ontdekt worden ze dan alleen maar vastberadener en agressiever.
Overigens is het buitengewoon apart te noemen dat Greenpeace het zo kwalijk vindt dat bepaalde sectoren gesubsidiëerd worden. Zelf wordt deze immers ook financiëel bevoordeeld door de staat, zowel direct, als indirect. Denk hierbij aan de ANBI-status en het geld dat deze Gaia-aanbidders ontvangen van de Postcodeloterij.
Beste dames en heren in Den Haag, kunt u daar nu eindelijk iets aan doen? Dit soort stalkende, wetsovertredende organisaties hebben helemaal niet recht op de ANBI-status. Wie doet er iets aan?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten