Pechtold is weer eens verontwaardigd

Geen categoriemrt 11 2012, 17:44
Wat is de D66-leider toch een ontzettend vermoeiende man.
Alexander Pechtold is boos. Heel boos zelfs. Daarom roept hij premier Rutte na de kamer om rekenschap te geven van één en ander.
U zult denken: 'Ach, Wilders heeft zeker weer een wind gelaten? Ja zo rolt Pechtold he? Dan gaat 'ie meteen los'.
Dat had zeker gekund. Helaas gaat het er dit keer om dat Rutte gisteren toegaf op het SGP-congres dat hij af en toe zaken heeft gedaan met de SGP. Sterker nog, volgens de liberale premier zijn de mannenbroeders een buitengewoon betrouwbare bondgenoot.
En dat mag natuurlijk niet. Niet van de nepliberalen van D66 tenminste.
Die gaan nu he-le-maal los. Aldus Jaap Jansen op Twitter:

Pechtold roept mp Rutte naar Kamer omdat tot nu toe werd volgehouden dat er geen afspraken zijn tussen kabinet en SGP

Het blijft opvallend dat mensen die zich 'liberaal' noemen, totaal geen tolerantie kunnen opbrengen voor gelovige christenen. Gereformeerden mogen de goddelijke staat blijkbaar op hun blote knietjes danken dat ze op zondag nog naar de kerk mogen en dat 'ze hun eigen scholen hebben'. Voor de rest moeten ze hun bek houden, of in ieder geval geïsoleerd worden door de andere stromingen in de politiek.
Je zou bijna denken dat Pechtold denkt dat het christendom een soort van besmettelijke ziekte is.
Weet u wat ik nou opmerkelijk vindt? Je hoort Pechtold nooit, maar dan ook echt nooit, over fundamentalistische of conservatieve moslims, die vrij veel invloed aan het vergaren zijn in zijn partij en de PvdA. Waarom is dat toch? Waarom wordt je daar niet nerveus van, Alexander, maar wel van een premier die een congres bijwoont van een christelijke partij met twee zetels, die af en toe ook even van gedachten mag wisselen met het kabinet?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten