Blut na erven huis

Foto:

Bedankt pa en ma! 

Dit is natuurlijk niet zo best:

Steeds meer mensen die een huis erven, komen in financiële problemen. Dat blijkt uit een onderzoek van de NOS onder 80 notariskantoren. Het gaat om woningen waarop nog een hypotheek drukt. Nabestaanden zitten dan opgescheept met hoge kosten. De hypotheeklast bedraagt gemiddeld 64.000 euro. De rentelast kan oplopen tot duizenden euro’s per jaar. Notarissen zeggen dat het om duizenden gevallen gaat.

Diezelfde notarissen willen daarom dat het mogelijk wordt om een erfenis ‘onder voorbehoud’ te accepteren. Blijkt dan dat er een flinke hypotheekschuld is, dan moet je gewoon alsnog nee kunnen zeggen.

Leuk en aardig, maar de echte oplossing bestaat eruit dat het financiëel aantrekkelijk wordt gemaakt voor mensen om hun hypotheek geheel en al af te lossen. Feitelijk is een Nederlander nooit de eigenaar van zijn huis; hij huurt het bij wijze van spreken van de bank. 

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!