Obamas probleem met onafhankelijke kiezers

Foto:

Een buitengewoon goede analyse van Jay Cost, die uitlegt waarom Obama problemen heeft met Onafhankelijke kiezers (dat zijn mensen die zich niet hebben laten registreren als Democraat of Republikein, maar als 'geen voorkeur' voor één van beide partijen). 

Clearly, Obama is weaker with independents than he is with everyone else combined, and that number – 40.5 percent – is probably insufficient for reelection. That is roughly as well as the GOP did in the 2006 midterm and the Democrats did in the 2010 midterm, both of which resulted in about a 6-point defeat for the majority parties. To win a majority of the national popular vote with such a poor performance with independents, Obama would have to pull an even stronger Democratic turnout than he did in 2008.

Deze kiezers, die de doorslag zullen geven in november, vinden dat Obama het slecht heeft gedaan op de belangrijkste onderwerpen, dat hij geen tweede termijn verdient, én denken dat Romney het beter zal doen, in verband met de economie.

De uitdaging voor Obama bestaat eruit om deze Onafhankelijke kiezers toch nog achter zich te krijgen. Hij gaat daar nog een hele kluif aan hebben... wat dan ook ongetwijfeld de reden is dat hij zichzelf niet verdedigt, maar Romney gewoon continu aanvalt. Hij wil Romney dus net zo impopulair maken onder Onafhankelijken als hij zelf is. Dan hoopt hij dat minderheden en vrouwen (die ik een minderheid weiger te noemen, ze zijn namelijk in de meerderheid, en nee, ik heb niets met dat gezeur over 'onderdrukking' door WASPs en dat ze daarom en 'minderheid' zouden zijn) de doorslag zullen geven. Onder die kiezers doet hij het namelijk nog steeds goed.

Een buitengewoon goede analyse van Jay Cost, die uitlegt waarom Obama problemen heeft met Onafhankelijke kiezers (dat zijn mensen die zich niet hebben laten registreren als Democraat of Republikein, maar als ‘geen voorkeur’ voor één van beide partijen). 

Clearly, Obama is weaker with independents than he is with everyone else combined, and that number – 40.5 percent – is probably insufficient for reelection. That is roughly as well as the GOP did in the 2006 midterm and the Democrats did in the 2010 midterm, both of which resulted in about a 6-point defeat for the majority parties. To win a majority of the national popular vote with such a poor performance with independents, Obama would have to pull an even stronger Democratic turnout than he did in 2008.

Deze kiezers, die de doorslag zullen geven in november, vinden dat Obama het slecht heeft gedaan op de belangrijkste onderwerpen, dat hij geen tweede termijn verdient, én denken dat Romney het beter zal doen, in verband met de economie.

De uitdaging voor Obama bestaat eruit om deze Onafhankelijke kiezers toch nog achter zich te krijgen. Hij gaat daar nog een hele kluif aan hebben… wat dan ook ongetwijfeld de reden is dat hij zichzelf niet verdedigt, maar Romney gewoon continu aanvalt. Hij wil Romney dus net zo impopulair maken onder Onafhankelijken als hij zelf is. Dan hoopt hij dat minderheden en vrouwen (die ik een minderheid weiger te noemen, ze zijn namelijk in de meerderheid, en nee, ik heb niets met dat gezeur over ‘onderdrukking’ door WASPs en dat ze daarom en ‘minderheid’ zouden zijn) de doorslag zullen geven. Onder die kiezers doet hij het namelijk nog steeds goed.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!