Aan de Amsterdamse grachten

Geen categoriemei 23 2012, 10:15
"...heb ik heel de nacht de poten geramd."
Heeft er iemand hier een buitengewoon geavanceerd hartmassage-apparaat? Het lijkt me namelijk de hoogste tijd om deze uitvinding uit de verre toekomst eens te gaan gebruiken op het stoffelijk overschot van Wim Sonneveld. We hebben de man namelijk levend en wel nodig om de tekst van z'n liedje 'Aan de Amsterdamse grachten' grondig te herschrijven.
Ging de originele tekst van deze ode aan de hoofdstad nog over de wijze waarop het idyllische Amsterdam zich heeft ontwikkeld tot keihard geldverdienende metropool, nu zullen de lyrics moeten gaan over hoe ook het tolerante karakter van de stad compleet vervangen is door een atmosfeer van geweld afwijkende groeperingen (homo's, joden) en de hardwerkende burger in z'n algemeenheid.
Wat is er namelijk voorgevallen?

Marokkanen slaan Gordon in elkaar

Het was al de tweede keer in een half jaar tijd dat Gordon moest ontdekken dat het met de tolerantie, in de voormalige ’gay capital of the world’, slecht gesteld is. Bleef het de eerste keer bij een agressieve scheldpartij, de tweede keer ging het er nog harder aan toe.

„Ik stond vlak bij de Dam bij een steegje te wachten op een vriendin die geld in de parkeermeter aan het doen was. Er kwam een groepje aan dat me herkende en meteen begon te schreeuwen en dreigen. Ik hoorde dat geschreeuw achter me en kreeg ineens een beuk! Ik viel naar voren en terwijl ik al op de grond lag, werd het allemaal nog dreigender. Maar ik had geluk. Net op dat moment kwam er politie aan. Ik ben door het oog van de naald gekropen, hysterisch was het."

Het is dat het Gordon was, anders was dit niet eens in het nieuws gekomen. De stad wordt al jaren geteisterd door gewelddadige gekkies die menen dat het hun van God gegeven recht is om joden en homo's fysiek te bewerken. Nogmaals: het is dat het om Gordon gaat - de knuffelhomo van de commerciële omroep - anders had hier geen haan naar gekraaid.
Opletten hoe het debat straks weer gaat over hoe 'de Marokkanen' geframed worden of hoe het allemaal wel meevalt, in plaats van welke keiharde maatregelen genomen kunnen worden om het potenrammen en de antisemitische hate crimes uit te bannen. Want als er één ding duidelijk is, is het wel dat het onder het bewind van de PvdA-staande hoofdstedelijke bestuur volstrekt de andere kant opkijkt hoe deze spiraal van geweld al jaren over de stad trekt. 'Lokhomo's' en 'lokjoden' zijn tot dusverre de enige onzalige plannen die de salonsocialisten bedacht hebben om de ghetto-praktijken te stoppen. Oja, en om subsidies rond te smijten alsof het pepernoten zijn. Nou, poepoe: daarvan zullen ze schrikken hoor!
Zoals mijn vaste lezers weten ben ik geen fan van de PVV, maar ik hoop van harte dat deze partij zich verkiesbaar gaat stellen aankomende gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Gewoon, om eens grondig de aandacht te vestigen op dit grote tolerantieprobleem. We weten inmiddels dat de Wilderianen niet bereid zijn verantwoordelijkheid te dragen, maar zelfs als hun komst alleen betekent dat de PvdA (en linkse handlangerpartijen) geen meerderheid meer kunnen halen in de gemeenteraad, dan nog is de PVV 020 wat mij betreft een ecclatant succes.
Laat maar komen dus, de PVV in de grachtengordel. En een VVD-burgemeester aan het hoofd. Wellicht dat de Amsterdamse grachten dan nog eens in rustiger vaarwater terechtkomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten