De NOS schrijft Wilders nu al af

Foto:

Wilders is totaal gemarginaliseerd in de Verenigde Staten. Aldus de staatsomroep.

De NOS heeft een scoop (ahem, kuch, kuch) van jewelste: Geert Wilders is totaal gemarginaliseerd in de VS. Nee, the land of the free and the home of the brave heeft niets met de anti-Islam politicus. Het is dat hij daar binnenkort zijn boek uitgeeft, maar anders had hij he-le-gaar geen media-aandacht gekregen.

En zelfs met het boek wordt hij waarschijnlijk keihard genegeerd. Behalve door een paar rechtse gekkies tenminste. Citaat:

Nu Geert Wilders geen gedoogpartner meer is van het kabinet-Rutte, duiken de verhalen weer op: Wilders zou de overstap naar Amerika willen maken. Maar wordt hij dan nog gehoord? Islamkritiek is bepaald niet ‘hot’ meer in de VS. En de Amerikaanse vrienden van de PVV-leider opereren steeds meer in de marge.

Nog erger is dat Geert net doet alsof men wel degelijk op hem zit te wachten. Correspondent Eelco Bosch van Rosenthal:

Deze week promoot Geert Wilders zijn boek ‘Marked For Death’ in de VS. Volgens de PVV-leider is er dinsdag een officiële presentatie, maar zijn uitgever Regnery Publishing zegt daar niets van te weten. De lancering gaat volgens Amerikaans model: een book tour langs talkradio-stations en de studio’s van FoxNews.

Blijkbaar ontgaat het de NOS hoe ontzagwekkend groot Amerika werkelijk is. Het ontgaat Bosch van Rosenthal blijkbaar, maar in Amerika, zeg, 5% van de bevolking openstaat voor Wilders’ standpunten (en dus zijn boek) dan heb je het nog altijd over 15 miljoen mensen. Als 500.000 van hen (dat is dus 3,33% van 15 miljoen) ‘Marked For Death’ kopen is Wilders binnen – en goed ook. 

Ook noemt de NOS-opportunist David Horowitz; hij zou één van die mensen ‘in de marge’ zijn, waar Wilders mee kan optrekken. Nou, beste meneer Bosch van Rosenthal, ik zou zeggen: bekijk deze cijfers van het David Horowitz Freedom Center even. Dat is een inkomstenstroom van meer dan vijf miljoen… in 2010. 

Meer dan vijf miljoen.

En maar zeuren over hoe ‘gemarginaliseerd’ deze mensen zijn. 

Juist.

Kortom, Bosch van Rosenthal begrijpt blijkbaar niet dat Wilders gewoon echt heel goed kan verdienen aan zijn Amerikaanse avontuur. Natuurlijk, hij zal daar geen politicus met grote invloed worden – daar hebben Amerikanen… Amerikanen voor – maar dat lijkt mij zijn doel ook helemaal niet. Hij wil lezingen geven, mensen ontmoeten, boeken verkopen, en geld verdienen. Om die doelen te bereiken hoeft hij alleen maar op vliegtuig te stappen, wat afspraken te maken met zijn politieke en ideologische bondgenoten en, tadaa, meneer is binnen.

(Op de foto: Wilders, Erik Svane en David Horowitz)

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!