Hatecrime in Amsterdam

Geen categoriemei 05 2012, 16:30
In PvdA-stad Amsterdam vinden hatecrimes plaats. Voorbeeldje: vijf Marokkaantjes mishandelen een zwangere Marokkaanse omdat ze met haar Surinaamse vriend over straat loopt.
In Het Parool van vandaag een zeer schokkend verhaal over racistisch geweld in de PvdA-stad Amsterdam: een Marokkaanse vrouw liep met haar Surinaamse vriend door het centrum van de stad. De vrouw is zwanger van hem. Niks aan de hand, zou je zeggen. Moet kunnen, al helemaal in een stad als Amsterdam. Amsterdam is immers de vrijhaven voor iedereen die geniet van vrijheid. Je kunt er naar de hoeren, je kunt er drugs gebruiken, wat kun je er eigenlijk niet doen?
Wat schijnbaar ook vrij is om te doen in Amsterdam: vijf Marokkaanse jongeren zagen de vrouw met haar vriend en scholden haar uit voor negerhoer. De Marokkanen maken graag gebruik van de vrijheid die ze krijgen van PvdA-burgemeester na PvdA-burgemeester. Uiteraard pikte haar vriend de racistische slur niet. Er ontstond een vechtpartij, waarbij de zwangere vrouw ook werd geduwd, geslagen en geschopt door de vijf Marokkanen.
Ze leek er niet ernstig aan toe op dat moment, eind maart. Maar nog geen twee weken later werd haar kindje te vroeg geboren. Het kindje overleefde het niet.
De media houden weer eens hun mond over het 'incident'. In maart verscheen op AT5 een neutraal stukje zonder details. Vandaag noemt het ANP het beestje weer eens niet bij de naam. Sterker nog, volgens het ANP is dit het enige dat wij weten van de daders:

De verdachten waren allemaal onder de 18 jaar, maar de politie kon verder niets zeggen over hun identiteit.

Daarmee onderschat het ANP wat het werkelijke motief was van de jongens om een zwangere Marokkaanse te trappen en slaan. Ook het woordje 'negerhoer' zien we nergens terug in de berichtgeving. Waarom wordt dit 'incident' gedownplayd? Waarom houdt het ANP het grote publiek onwetend over het racistische geweld van vijf Marokkaanse minderjarigen in Amsterdam? Waarom heeft Nederlands' grootste persbureau de ambitie zo PC mogelijk te zijn?
Des te triester dat het meeste 'nieuws' bij het ANP vandaan komt. Tienduizenden, honderdduizenden Nederlanders weten dankzij het ANP niets over het racistische element in dit verhaal.
Het staat trouwens niet vast dat de baby is overleden door het geweld. Mocht het verband tussen het geweld en de dood van de baby ooit nog worden aangetoond, dan verdienen de vijf Marokkaantjes lange celstraffen. Hele lange celstraffen. Oh nee, toch niet, want in Nederland hechten we niet zoveel waarde aan het ongeboren leven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten