Moordenaars juwelier levenslang achter de tralies

Geen categoriemei 03 2012, 10:14
Althans, dat mogen we hopen. Volgens de politie Haaglanden staat op gekwalificeerde doodslag levenslang of dertig jaar. Denkt de rechter er net zo over?
De politie Haaglanden heeft ontzettend goed werk geleverd. Door de namen plus foto's te publiceren van de twee 19-jarigen is in de ogen van sommigen een zwaar middel ingezet, maar het heeft tot resultaten geleid. Ik zou bijna zeggen: dit is een recept voor succes. Als de daders zich opgejaagd voelen en daardoor sneller worden opgepakt, moet het middel vaker worden ingezet.
Dat advocaten tijdens een rechtszaak misbruik maken van deze 'privacyschending' is dieptriest. Ze zouden zich de ogen uit hun kop moeten schamen. Dat er veel media-aandacht voor de moord op een juwelier is, is niet meer dan logisch. Het hele land is geschokt. Het is geen straf als de media erover berichten. Dat hoort er nu eenmaal bij. Vermoord je een juwelier, dan kun je rekenen op een klopjacht. Dát is het signaal dat we deze dagen met z'n allen hebben afgegeven.
Over advocaten gesproken, mag u raden wie de advocaat wordt van een van de verdachten... Juist. De Telegraaf schrijft vanochtend dat handenschudweigeraar, opstaanweigeraar en ultra-orthodoxe moslim Mohammed Enait wordt ingehuurd als advocaat. Hij gaat dus een van de moordenaars verdedigen.
Enait vindt Jeroen Pauw en Paul Witteman elite-racisten.
Enait respecteert onze rechtsstaat niet, dus blijft hij zitten als de rechter de rechtszaal binnenkomt.
Enait haat vrouwen en weigert ze daarom de hand te schudden.
Enait was een van de aanklagers in het proces tegen Geert Wilders.
Die islamitische advocaat dus. Hij zal vast vrijspraak eisen, omdat moslims in dit land worden weggezet als tweederangs burgers. Hij vindt vast dat jonge moslims niet anders kunnen dan een juwelier overvallen, omdat ze geen baan kunnen vinden. Het is de racistische maatschappij die ze ertoe dwingt hardwerkende Nederlanders dood te schieten. Als Enait zichzelf al niet onsterfelijk belachelijk had gemaakt, dan zou hij dat wel doen tijdens het proces.
Als het aan de politie ligt, worden de mannen absoluut níet vrijgesproken. Volgens de politie Haaglanden kunnen Sandro Grigolia en Ziya Borukcu op een flinke straf rekenen.

"We hebben dit goed doorgesproken met het openbaar ministerie. Deze twee zullen worden vervolgd voor gekwalificeerde doodslag. Daar staat dezelfde straf op als op moord. Levenslang of dertig jaar."

Laten we het hopen. Het zou alleen maar rechtvaardig zijn als beide mannen nooit meer vrijkomen. Dit is een signaal naar andere moordende overvallers: wáág het niet, of je belandt voor de rest van je leven in de cel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten