Vrouwen zijn grotere vreemdgangers dan mannen

Geen categoriemei 18 2012, 18:59
Soms is zo'n boerka helemaal geen slecht idee. Vastzetten in huis, boerka aan, koken. Dan weet je in ieder geval zeker dat Eva je vrouw niet van de appel eet vreemd gaat.
Een opmerkelijk bericht in De Telegraaf van vandaag. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen vaker vreemdgaan dan mannen. Dit terwijl we sinds jaar en dag verhalen moeten aanhoren over hoe wij (mannen dus) onze impulsen niet onder bedwang kunnen houden en alles pakken dat los en vast zit.

Wij zijn zelfs grotere bedriegers dan onze mannen, blijkt uit de UK Adultery Survey 2012 onder 4000 mannen en vrouwen. Ontrouwe dames hebben gemiddeld 2,3 minnaars. Mannen hebben gemiddeld 1,8 'buitenvrouwen'. Getrouwde vrouwen krijgen ook eerder behoefte aan een buitenechtelijke relatie. Na vijf jaar hunkeren wij naar een slippertje, mannen na zes jaar.

Aangezien het hier een Brits onderzoek betreft zou het natuurlijk zo kunnen zijn dat Nederlandse vrouwen wél buitengewoon trouw zijn. Ik geloof er alleen niets van. Wat vrouwen in één westers land doen wordt ongetwijfeld nagedaan door vrouwen in andere westerse landen.
Emily Pope van Undercover Lovers legt uit: "Als zij eenmaal de ingrijpende keuze maken een affaire te beginnen, hebben vrouwen veel meer kansen om iemand te vinden waar ze vreemd mee kunnen gaan".
Een significant gedeelte van de ondervraagde vrouwen zegt monogamie 'onnatuurlijk' te vinden. Het hele idee achter het huwelijk slaat dus nergens op. Niet volgens deze figuren tenminste.
Het aparte is alleen dat 40% van de vrouwen vervolgens aangeeft dat ze direct zouden scheiden als hun man er een affaire op nahoudt.
Hypocritical, much?
Opmerkelijk: slechts 30% van de mannen zegt hetzelfde. 70% van hen vergeeft een slippertje (of 2,3) dus.
Goed, dan stel ik voor dat er vanaf nu een einde komt aan die verhalen over hoe je mannen 'niet kunt vertrouwen'. Blijkbaar zijn wij loyaler en trouwer dan jullie, dames. Nou zegt dat blijkbaar niet zo heel veel, maar toch.
Vraagje aan DDS-lezers: bent u weleens vreemd gegaan? Wat vindt u daar nu eigenlijk van? Zou u uw man of vrouw vergeven?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten