Wat een fatsoenlijke mensen in 'asbestwijk' Kanaleneiland

Geen categoriejul 26 2012, 17:44
Ze vervuilen de hotels tot en met.
Omdat het komkommertijd is, zijn verschillende media al een week totaal geobsedeerd door een asbestvondst in de Utrechtse wijk Kanaleneiland die bewoners noopte hun huizen te verlaten. De bewoners werden opgevangen in plaatselijke hotels. En sommigen maakten er vervolgens een ongekende smeerboel van; koters zonder toezicht die het hotelzwembad afbreken en volpoepen - dat werk. Het hotel zag zich genoodzaakt het zwembad tot verboden gebied te verklaren.
Als u zich hier al over opwindt, dan moet u eens horen wat de directeur van het hotel hierover te zeggen. Hij laat desgevraagd aan het AD weten waarom het zwembad op slot ging:

Maar waarom de sluiting van het zwembad? 'Nou, kijk, een zwembadhotel heeft geen toezicht. Dus wat krijg je dan: een zwembad vol met kinderen die er in poepen en plassen, baldadigheden zoals met krukjes gooien. Kijk, het is een kwestie van een andere cultuur. En daarom hebben we besloten dat het zwembad maar even dicht moest.'

Wat een leuke man. De tent wordt afgebroken en dat zie je lijdzaam toe terwijl je 'tolerant' verwijst naar een cultuurverschil. Wat leven we in een komisch land. Deze man is doortrokken van het gedachtegoed dat het multiculturalisme zo groot maakte. Alle culturen zijn gelijk en over afzonderlijke culturen mag je geen negatief oordeel vellen, behalve natuurlijk over de Westerse.
Maar over wat voor cultuur spreken we hier eigenlijk; hoe ziet de bevolkingssamenstelling van Kanaleneiland eruit? Wikipedia zegt er het volgende over:

De samenstelling van de bevolking is bijzonder te noemen: 76% van de bevolking is van niet-Nederlandse afkomst (46 nationaliteiten), de werkloosheid is er hoog, de gezondheidstoestand gemiddeld aan de slechte kant en de criminaliteit is er hoog. De wijk staat dan ook op de lijst van Vogelaar.

Dus de andere cultuur van deze mensen zou verklaren waarom ze er een zwijnenstal van maken? Volgens een multiculturalist wel - bovendien speelt die verklaring een vergoeilijkende rol. Want 'ach, het zijn van die leuke niet-Westerlingen; zo verfrissend!'. Kennelijk zijn allochtonen gewoon zwijnen en hadden we niet anders mogen verwachten van dat geteisem. Dit gedachtegoed, dat stamt uit Oud Links, is, in de woorden van Eddy Terstall, intens racistisch.
Ondertussen is er niemand die de gasten aanspreekt op hun wanstaltige gedrag, is er niemand die zegt: allochtoon of geen allochtoon, hier gelden beschaafde normen. Nee hoor, we laten ze lekker. Ach, zie ze gaan, wat verfrissend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten