Chinezen helpen ons aan de Spelen

Geen categorieaug 07 2012, 17:00
Wat een liefdadigheid.
Tijdens het bezoek van locoburgemeester van Beijing en vicevoorzitter van het organisatiecomité van de Spelen, Liu Jingmin, aan Amsterdam, deed hij alleraardigste toezeggingen aan zijn Amsterdamse collega Eric van der Burg:

'Liu was onder de indruk van het feit dat wij nu al bezig zijn met de voorbereidingen', zegt Van der Burg tegenover het Chinese persbureau Xinhua. Volgens Van der Burg stelt Beijing alle documenten van voor, tijdens en na de Spelen ter beschikking aan Amsterdam. 'We kunnen alle hulp en informatie goed gebruiken'.

De eerste Chinese Spelen waren vermoedelijk de duurste uit de geschiedenis. Het land spaarde kosten noch moeite om een onvergetelijke indruk te maken. Amsterdam wil voor innovatieve Spelen gaan. 'De Spelen van 1928 in Amsterdam waren innovatief, omdat vrouwen voor de eerste keer deelnamen aan atletiek en turnen. Ook werd de Olympische vlam hier geïntroduceerd. Zoiets willen we in 2028 ook bereiken', aldus Van der Burg.

Tuurlijk krijgt Nederland de Spelen, als het dat wil. Zoals altijd zijn we het beste jongetje van de klas, nu al heftig druk bezig met ons huiswerk. De vraag is alleen: willen we de Spelen wel?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten