De SP wil groot worden, maar wordt niet geaccepteerd

Geen categorieaug 28 2012, 10:15
Terwijl Jan Marijnissen, die nog steeds achter de schermen actief is als partijvoorzitter, mikt op 45 zetels voor de oud-maoïsten, valt De Telegraaf de Socialistische Partij keihard aan.
Jan Marijnissen heeft zijn Socialistische Partij getransformeerd van een maoïstische protestpartij tot de salonfähige 'sociaal-democratische' partij die het nu is geworden. Wie dacht dat Marijnissen niet meer actief is binnen zijn partij, zijn juweeltje, zijn creatie, heeft het mis. Als partijvoorzitter bemoeit hij zich actief aan tegen de koers van de SP en wil hij ook nog weleens wat zeggen over het optreden van de nieuwe grote roerganger, Emile Roemer.
Zo zei hij onlangs dat Roemer een fout maakte met de opmerking "over my dead body", met de relativering dat alle politici weleens een fout maken. Vandaag bemoeit Marijnissen, die 12 september 2012 als dé kans ziet om eindelijk "aan de knoppen te zitten", de macht te grijpen en het land in feite dus naar de afgrond te helpen, zich er opnieuw tegenaan. De partijvoorzitter denkt dat de Socialistische Partij mogelijk 45 zetels haalt, zegt hij in een interview met Nu.nl: "Vijfenveertig is heel veel, maar het is reëel. Ik heb dat met peilers besproken en het potentieel is hoger dan de aantallen die we nu scoren in de peilingen."
Marijnissen is niet bang voor de PVV en de PvdA: "Van Wilders hebben we helemaal niets te duchten en bij de PvdA hoeven we alleen maar te benoemen dat we nu geconfronteerd worden met hun erfenis. Ik voorzie een mooie uitslag." Marijnissen noemt de SP zelfs de vertegenwoordiger van links. En Wilders is een "zuurpruim". Hoogmoed komt voor de val, zullen we maar zeggen.
Roemer bleek in het afgelopen premiersdebat namelijk een waardeloos debater. Hij was te zenuwachtig voor de peilingen, te bang om zijn ware anti-kapitalistische gezicht te tonen aan het publiek thuis. Zolang niemand hem ondervraagt of met hem debatteert, denken de mensen thuis dat Roemer een prima vent is, een gezellige Brabander. Deze weken wordt hij langzaam maar zeker ontmaskerd door zijn tegenstanders. De mensen thuis overwegen een stem op Roemer, omdat Roemer liegt over zijn werkelijke plannen met Nederland. De werkloosheid zal fors stijgen, het aantal uitkeringen zal verdubbelen, de belastingdruk wordt torenhoog voor iedereen die zelf zijn geld verdient en werken voor je geld wordt niet meer gewaardeerd, ondernemers vluchten het land uit, rijken vluchten naar Zwitserland om de torenhoge belastingen te ontduiken, de economie zal stil komen te staan, etc.
Ook De Telegraaf is bezig met het ontmaskeren van Roemer en de SP. De NOS, die wij kennen als de meest objectieve omroep van Nederland, schreef er vanochtend zelfs een stukje over: "Telegraaf opent aanval op SP". Zo hard gaat De Telegraaf er blijkbaar in. Of snapt de NOS niet dat een serieuze krant de SP wel móet aanvallen, omdat de SP gevaarlijk is voor de Nederlandse economie? Dat andere kranten (en media) dat nalaten, is veelzeggend.
Het mooie van de Telegraaf-aanval is dat Roemer onlangs nog erkende dat zijn (potentiële) kiezers massaal De Telegraaf lezen. De SP-kiezer krijgt nu dus een zwaar negatieve boodschap over Roemer voor de kiezen. Ik vind het fantastisch dat De Telegraaf opkomt voor de belangen van Nederland en niet achter Roemer aanhobbelt alsof hij the second coming is. Dat zouden meer kranten moeten doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten