G500 bereikt niets op VVD-congres

Geen categorieaug 25 2012, 15:40
Onzin.
De jongerenbeweging van Sywert van Lienden beweerde eerder vandaag een "pensioendoorbraak" op het partijcongres van de VVD te hebben bewerkstelligd. Helaas voor de G500, er zal weinig van terechtkomen.
Slechts vier amendementen wisten de algemene vergadering te halen. De rest werd 's ochtends in deelsessies afgeschoten. Ook de vier voorstellen die de lunch overleefden, werden bij ruime meerderheid weggestemd. Opvallend: elke keer stemden minder dan vierhonderd leden voor. Ruim 70 procent van de aanwezigen volgde het advies van de partijleiding op: weg met die moties!
Wat waren de voorstellen? Het afzwakken van een passage over eurobonds. De VVD zegt nu "nooit". Het amendement sprak over "vooralsnog". Daar wilden de VVD'ers niet aan. Een ander voorstel: alleen in de Masterfase een sociaal leenstelsel. Ook dat kwam er niet door. Studenten kunnen wat de liberalen betreft niet meer hun hand ophouden bij de overheid. Ook de versoepeling van de arbeidsmarkt moet door. Een amendement dat werkgevers had gedwongen na driemaal een vijfjarig contract werknemers in vaste dienst te nemen, haalde het niet.
Eindstand na een middag vergaderen: G500 0, VVD 4.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten