Gerechtshof Leeuwarden maakt verbod pedoclub Martijn ongedaan

Geen categorieapr 03 2013, 10:14
Een enorm schandaal in Leeuwarden: het Gerechtshof te Leeuwarden heeft het verbod op Martijn ongedaan gemaakt. Belachelijk.
Ah, de wonderlijke wegen van de rechterlijke macht. Kunt u ze volgen? Ik ook niet.
Het Gerechtshof van Leeuwarden heeft gisteren namelijk besloten dat het verbod op pedoclub Martijn in strijd is met de wet. De redenering is zo ongeveer ondoorgrondelijk. Ja, zegt het hof, de werkzaamheden van de 'vereniging' zijn in strijd met de openbare orde (dus, zou je denken, verbieden die hap), maar omdat er geen sprake is "van dreigende maatschappelijke ontwrichting" mag de vereniging niét verboden worden.

De teksten en afbeeldingen die Martijn op zijn website had staan zijn niet strafbaar, vindt het hof. Ook heeft de vereniging geen strafbare feiten gepleegd en geen 'tips and tricks' gegeven aan volwassenen om tot seks met kinderen te komen. Diverse leden van de vereniging, die na de uitspraak in 2012 van de rechtbank in Assen direct is ontbonden, zijn wel veroordeeld voor seksmisdrijven. Maar die kunnen niet met het werk van de vereniging in verband worden gebracht, vindt het hof.

Ha-ha, tuurlijk niet! Als er een club is, zeg, voor mensen die het zo ontzettend fijn vinden om mensen te vermoorden, en die de daad vervolgens bij het woord voegen, tja, dan kun je dat die club toch óók niet aanrekenen? Daar is geen speld tussen te krijgen!
Toch?
Blijkbaar vinden de rechters in deze zaak dat inderdaad. Ze zeggen zelfs het volgende in hun vonnis: "[Vereniging Martijn] bagatelliseert de gevaren van seksueel contact met jonge kinderen, praat dergelijke contacten goed en verheerlijkt ze zelfs". De rechtbank in Assen verbond daar de logische conclusie aan dat dit in strijd is met de wet, maar het Gerechtshof te Leeuwarden gaat daar dus niet in mee. Geen mens die de redenering van het hof kan volgen, maar hé, dat kan de pret in Leeuwarden en bij de zieke pedovereniging niet drukken.
Het is echt een grove schande dat deze vereniging toch bestaansrecht heeft volgens het hof. Schandelijk én bijzonder zorgwekkend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten