Nederland, overheidsparadijs

Geen categorieapr 04 2013, 20:29
Nederland maakt zich schuldig aan een wandaad! Dat stellen onder meer Tweede Kamerleden Jesse Klaver (Groenlinks) en Diederik Samsom (PvdA), Nederland mag geen belastingparadijs zijn, dat is hun boodschap. Ze weten zich gesteund door sociaal-geograaf Ewald Engelen(UvA) en door de makers van tegenlicht(VPRO).
Het Nederlandse belastingstelsel, dat voor de eigen burgers allesbehalve een paradijs is biedt multinationals de kans om veel geld over te houden van hun winsten door hier hun brievenbus neer te zetten. Dit levert de Nederlandse staat jaarlijks circa 1,5 miljard op. Het probleem is volgens bovengenoemde heren dat andere landen belastingen mislopen dankzij onze aantrekkelijke tarieven.
Ik spoel de band even terug: Het is kwalijk en onrechtvaardig dat de staat geld opstrijkt terwijl andere landen dat geld niet ontvangen. De wereldwijde belastingdruk neemt dankzij ons beleid een beetje af en dat zou andere landen geld kosten.
De tegenstanders van ons ''belastingparadijs'' zijn bereid om onze soevereiniteit weg te geven zodat we niet langer een voordeel hebben ten opzichte van andere landen. Jesse Klaver stelde voor dat voortaan de EU de belastingtarieven moet bepalen. Er bestaat blijkbaar geen Nederlands belang maar alleen een continentaal of wereldbelang en wij hebben ons daar maar naar te schikken. Naast deze moraliteit van zelfopoffering en volgzaamheid rammelt de gedachtegang ook economisch. Klaver vloog voor een tweede maal uit de bocht toen hij stelde dat de Zuid-Europese landen die nu onze steun ontvangen met dit misgelopen geld onze steun mogelijk niet nodig zouden hebben.
Het antwoord op de crisis veroorzaakt door corrupte, logge overheden was minder groot geweest als ze gewoon meer geld hadden gehad om te verspillen? Klaver is niet in staat te begrijpen dat als alle landen hogere tarieven zouden hebben die multinationals hier niet zouden zijn, of minder winstgevend want ze houden minder over. Deze bedrijven zouden dan minder investeren in innovatie en als gevolg minder banen creëren. Er is dus geen sprake van geld mislopen, de reden dat het geld er überhaupt is hebben we te danken aan dit lage tarief. In de werkelijkheid zijn er meerdere landen met dergelijke regelingen dus zou een verhoging in Nederland enkel leiden tot een verschuiving ''ons geld'' naar Luxemburg. Het is de domste vorm van opoffering denkbaar, jezelf schaden en ook nog eens niets doen aan het vermeende probleem.
Waarom willen deze linkse figuren zo graag van deze inkomsten af? Het antwoord is dat dit een principieel punt is voor links, ze willen een schoon geweten, overheden geld onthouden is immoreel. Ons geld is niet van ons maar van de overheid en niemand moet durven om zoveel mogelijk over te houden van de eigen productie, het is namelijk onze productie. Deze mensen spreken over rechten maar ze bedoelen toestemmingen. Ons eigendom is niet van nature van ons maar enkel bij gratie van de overheid die ons geld beter kan besteden dan wijzelf. Kort samengevat: Meer geld naar de overheid is goed, meer geld naar private individuen is slecht. Alleen zo een morele code kan Samsom ertoe brengen om te zeggen dat er hier sprake is van een ''misstand''. Eens in de zoveel tijd komt dit onderwerp op de politieke agenda en meestal is een meerderheid ver weg, maar met de PvDA in de regering is alles anders. De overheidshyena's ruiken bloed en hun strooptocht is net begonnen.
Dat links graag belastingen wil verhogen viel te verwachten, interessanter is om te zien hoe de partijen die beweren voor een vrije markt te zijn reageren.
De PVV diende een motie in met als doel om ''de term'' belastingparadijs in de ban te doen, ze werden hierbij gesteund door de VVD en daarmee hield het op. Niet één politicus stond voor nationale soevereiniteit, vrije markten en eigendomsrechten. Geen kritiek op het verhogen van belastingen, geen verdediging van multinationals die dit land geld opleveren, geen enkele weerstand viel te noteren. Er was wel bijval, Hans van Baalen wilde van deze ''window of opportunity'' gebruik maken door te stellen dat de Nederlandse overheid druk moet uitoefenen op andere landen die Nederlandse bedrijven toestaan belasting te ontwijken. Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig.
Dit is hoe Nederland socialiseert, of het nu via de EU moet of via het Rijk. Socialisten spreken vrijuit over hun ideaal en de tegenstanders krijgen geen principieel weerwoord over de lippen. Wanneer heeft u voor het laatst een lid van de Tweede Kamer het woord kapitalisme horen gebruiken op een positieve manier? Vergelijk dat met hoe vaak het gaat over de armen, de zieken en de onterecht als zielig beschouwde kleine ondernemers. Pas wanneer we in in dit land politici krijgen die in staat zijn om vrije markten en eigendomsrechten moreel en praktisch te verdedigen hebben we een kans om de macht van Brussel en den Haag te weerstaan. Tot die tijd rest ons slechts overleven in Nederland het overheidsparadijs.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten