Jos van Rey-toestand wordt nóg een tikje meer maffioos

Geen categoriemei 31 2013, 10:15
De van corruptie verdachte oud-senator Jos van Rey is bij de Telegraaf boos op de hele wereld. Maar vooral op de klokkenluider.
Dit is dus precies waar ik voor gewaarschuwd heb afgelopen toen de VVD op het partijcongres van afgelopen zaterdag weigerde spijkers met koppen te slaan. Jos van Rey en andere soortgelijke lieden mochten lid blijven, en aangezien deze kwestie al enige tijd onder de loep van de pers ligt, ettert de wond verder. Vandaag zette het Roermondse powerhouse zelf maar eens de tegenaanval in bij De Telegraaf:

De van corruptie verdachte oud-senator Jos van Rey (VVD) uit Roermond spreekt voor het eerst sinds zijn gedwongen aftreden in het openbaar. Daarbij windt hij zich flink op.

Wie het bijbehorende filmpje bekijkt, ziet dat Van Rey inderdaad echt kwaad is. Uiteraard van het kaliber 'jullie doen dit alleen maar om mij te pesten! Jullie zijn groot, en ik ben klein en dit is niet eeeerlijk!' Maar duidelijk is ook dat het Van Rey menens is. Hij wil degenen die de hele discussie begonnen over diens gebrek aan integriteit 'verantwoording laten afleggen.' Dat lees je inderdaad goed: niet hijzelf - Jos van Rey, de corrupte bestuurder - moet boeten, maar de heldhaftige klokkenluider die de zaak aan het rollen heeft gekregen.
Je krijgt er een onpasselijk gevoel van, van dit maffioze gedoe. Eén of andere Limburger kon alle corruptie niet langer aanzien en heeft toen de 'omerta', het collectieve zwijgen over criminele handelingen, gebroken. En zoals dat in die contreien gaat staat omerta breken gelijk aan een afrekening over jezelf uitroepen. Dit is blijkbaar de weg die Van Rey wil bewandelen. Niet hij - de misdadiger - moet boeten, maar degene die de misdaden openbaar maakte.
De VVD had afgelopen zaterdag Van Rey gewoon moet royeren. Nu hij binnen de partij met z'n sloophamer verder mag, zal de schade die hij de VVD, Roermond én het bestuur in Limburg in het algemeen berokkent alleen maar groter worden. Ik vraag me af hoeveel groter de troep moet worden vóórdat de VVD beseft dat je met dit soort kornuiten geen halve maatregelen moet nemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten