Links: 'Emancipatie is nog lang niet voldoende'

Geen categoriemei 19 2013, 11:29
Het ware doel van links: gender-verschillen ongedaan maken.
Een ieder die rustig rondkijkt in Nederland weet dat de vrouwenemancipatie daar een voldongen feit is, zeker als je het vergelijkt met andere landen. Vrouwen zijn massaal aan het werk, krijgen goed betaald (hoewel minder dan mannen, daarover meer hieronder), en zijn maar al te vaak de baas in huis ... en daarbuiten.
Blijkbaar denkt links Nederland daar anders over. Zie hier de meest recente peiling van De Hond over de opmerkingen van minister Bussemaker inzake dit onderwerp:
Daar krijgt de burger natuurlijk moed van: Nederlanders erkennen en respecteren gender-verschillen. Natuurlijk zijn vrouwen ethisch en voor de wet gezien gelijk aan mannen, maar er zijn wel degelijk sexe-verschillen. Dat zijn verschillen die moeder natuur aan ons heeft gegeven opdat we kunnen overleven als (dier-) soort. Denk daarbij aan fysieke verschillen tussen mannen en vrouwen, het verschil in hersenwerking van beide, maar ook de verschillende instincten. Mannen willen vaak werken, ook als ze een klein kind hebben, terwijl geestelijk en lichamelijk gezonde vrouwen instinctief voor hun baby willen zorgen.
Nederlanders begrijpen dat.
Nou ja, Nederlanders, dat is niet helemaal waar. Zie hier de bijkomende informatie van De Hond:
57% is het daarmee oneens? Hoe kan dat in vredesnaam. Nou, zie hier de verdeling per partij:
Wanneer vindt links het in vredesnaam voldoende? Het zijn dus alleen de PVV en het CDA, van de grote partijen, die beseffen dat de emancipatie zo wel goed is. De andere partijen doen dat niet, we hebben het dan met name over... daar gaan we dan: D66, PvdA, SP en, jawel, 50Plus.
Als het nu een nipte meerderheid vindt dat het beter kan en moet, dat kan ik nog begrijpen. Maar bij die partijen heb je het over 2/3e van hun achterban. Hoe kan dat in vredesnaam?
Het antwoord is natuurlijk dat links al decennia een utopie voor ogen heeft waarin er geen gender-verschillen zijn. Zie hoe men het in Zweden doet: mannen mogen eigenlijk in bepaalde contreiën niet meer staand plassen, jongetjes worden opgevoed als meisjes en omgekeerd, gescheiden toiletten zijn afgeschaft op scholen, en meer van dergelijke onzin. Alles om mannen en vrouwen niet alleen van gelijke waarde te laten zijn, maar 100% gelijk.
Een normaal mens valt bijna huilend in elkaar bij een dergelijk vooruitzicht, maar links dus niet. Sterker nog, dit is het walhalla dat zij nastreven: iedereen 100% gelijk aan elkaar. Pas dan zullen zij zeggen dat de emancipatie 'voltooid' is; als vrouwelijk en mannelijk niet meer bestaat, en we stuk voor stuk in één keurslijf worden gedwongen.
Tenslotte iets over VVD'ers: bij die partij zitten een paar radicale feministen, dat is niet te geloven. Hun standpunten hebben met liberalisme niets te maken (ze willen alles namelijk afdwingen via de staat), maar blijkbaar hebben ze toch best wat invloed. Vandaar die 38% (eens) en 54% (oneens).
Daarnaast vinden VVD'ers het vaak ongepast dat een man meer verdient voor hetzelfde werk dan een vrouw. Dat vind ik ook logisch klinken, maar men moet er daarbij wel rekening mee houden dat dit niet bedoeld is om vrouwen eronder te houden, maar om mannen te helpen. Die zijn namelijk vaak de kostverdiener, terwijl de werkende vrouw vaak voor het aanvullende geld zorgt in een gezin. Het is dus allerminst boosaardig bedoeld. Als ze dat beseften zouden ze wellicht iets minder gepassioneerd zijn over dit onderwerp. Dan kun je er nog altijd voor pleiten om dat verschil ongedaan te maken, maar dan zou er in ieder geval op normale wijze over gecommuniceerd kunnen worden... en zouden die mensen het afdoen als een 'mjah' onderwerp waar het echte emancipatie vraagstuk niet afhankelijk van is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten