Wannabe terrorist Jason W. is vrijgelaten

Geen categoriemei 11 2013, 15:14
Jason W., lid van de Hofstadgroep, is afgelopen week op vrije voeten gekomen.
Dat bericht De Telegraaf. De krant baseert zich op de verklaring van een woordvoerster van het OM. Zij zei het volgende tegen het ANP:

Ze kan niet ingaan op de specifieke voorwaarden, behalve dat deze onder meer betrekking hebben op het „verminderen van het” risico op herhaling. „De naleving van de voorwaarden wordt gecontroleerd door de reclassering”, voegde ze daar aan toe. Veroordeelden kunnen bij goed gedrag na twee derde van hun opgelegde straf worden vrijgelaten.

W. gooide in 2004 samen met zijn handlanger Ismaël A. handgranaten naar politieagenten die hen wilden arresteren. Een enorm vuurgevecht was het resultaat. Uiteindelijk konden de twee jongen mannen toch nog worden gearresteerd.
Dit jonge heerschap werd veroordeeld tot 13 jaar cel. Dan denk je: 2004 + 13 = 2017. Nog altijd veel te kort voor een gevaarlijke extremist, maar beter dan niks. Waarom hij dan toch vrijkomt? Omdat we in Nederland de 'gezellige' regel hebben dat mensen al na 2/3e van hun straf te hebben uitgezeten kunnen worden vrijgelaten.
Zijn advocaat, Bart Nooitgedagt legt uit:

"Hij heeft bij herhaling zijn spijt betuigd aan de samenleving en de leden van het arrestatieteam. Hij wil niets liever dan deelnemen aan de samenleving en een bestaan opbouwen."

Ja. Natuurlijk. Willen we dat niet allemaal 'uiteindelijk.' Zelfs de Palestijnse leden van Hamas toch? Die terroristen die de ene na de andere jood proberen op te blazen?
En natuurlijk moeten wij dat soort types op hun woord geloven. Ja, dat klinkt volkomen logisch. Wat zegt u over mensen die dat niet vinden? Ach, dat zijn gewoon vieze, vuile racisten. Punt, einde verhaal!
Later dit jaar komt Samir A., nog een maat van Jason W., ook vrij. Dan lopen er dus twee leden van de Hofstadgroep rond in Nederland. Met dank aan ons idiote strafrecht, dat wannabe terroristen een paar jaar cel geeft, in plaats van ze voor de rest van hun leven vast te zetten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten