De VVD is de weg kwijt

Geen categoriejun 06 2013, 17:44
Volgens VVD fractieleider Halbe Zijlstra moet het kabinet bij voorrang extra bezuinigen op de zorgkosten, uitkeringen en toeslagen. Dat zijn grotendeels wéér geen echte bezuinigingen, maar ordinaire lastenverzwaringen. De VVD als belastingkampioen, het kan verkeren...
Met deze voorstellen is de VVD natuurlijk volledig het spoor bijster. In plaats van te snijden in de overheid, het subsidiewoud en de overbodige Publieke Omroep, wordt er weer een greep gedaan in de portemonnee van de hardwerkende Nederlander én de kwetsbare groep laagstbetaalden, alhoewel het voor de hand ligt dat in nivelleringsland Nederland de maatregelen voor die laatste groep wel weer zullen worden afgezwakt of gecompenseerd. Immers, volgens PvdA'er Spekman is nivelleren een feest.
Onderwijs, infrastructuur en veiligheid moeten worden ontzien als het kabinet met Prinsjesdag zijn begroting voor 2014 presenteert, zo voegt Zijlstra er nog aan toe. Het onderwijs is al totaal afgebroken door de linkse kerk en dat zal onder de huidige socialistische minister van Onderwijs ongetwijfeld gewoon doorgaan en voor wat betreft de infrastructuur hebben we te maken met -een eveneens socialistische- staatssecretaris die de belastingbetaler een 'douceurtje' presenteert van 600 miljoen euro ten gevolge van de Fyra-ramp. Wat een totaal brevet van onvermogen wordt er door dit rampenkabinet Rutte-Samsom toch afgeleverd.
Waarom horen we nu niets meer van de VVD over bezuinigen op Ontwikkelings Samenwerking of snijden in de Publieke Omroep of de overbodige windmolenwaanzin? Om over 'geen cent meer naar Griekenland' maar te zwijgen. Ja, er komt geen cent meer retour uit Griekenland, dat dan weer wel. Niets van dat alles van de zijde van de VVD, maar wel de zorg verder willen uitkleden.
Volgens Zijlstra moet er 'een bijstelling' komen:

"Er moet een bijstelling komen. Het kabinet moet voortaan gerichter snijden in de overheidsuitgaven in plaats van over de hele linie. Consumptieve uitgaven zoals zorg, uitkeringen en toeslagen nemen nog altijd toe. Daar moet dus iets tegen gedaan worden. Onderwijs en infrastructuur moet je daarentegen zo veel mogelijk ontzien want dat zijn echte investeringen in de concurrentiepositie van Nederland."

PvdA leider Samsom reageerde uiteraard gereserveerd op de luchtballonnetjjes van zijn parlementaire collega:

"Ik ken de voorkeur van de VVD. De PvdA geeft prioriteit aan het vinden van een gezamenlijk en breed gedragen antwoord op de crisis, waardoor mensen weer aan het werk komen."

Maar ook de PvdA heeft geen visie en geen antwoord op de crisis, die nu ook in ons land hard voelbaar is met een sterk oplopende werkloosheid en een eveneens sterk oplopende inflatie. Record na record wordt gebroken door deze purperrode coalitie, maar helaas zijn het allemaal diepte-records. En dat allemaal dankzij Brussel, dat maar krampachtig blijft vasthouden aan die 'one-size-fits-none-euro'.
En er moet van Brussel komend jaar weer 6 miljard extra worden bezuinigd. Om onder de bekende drieprocentsnorm te komen, waar overigens geen land aan voldoet. Het is eigenlijk te bizar voor woorden, dat wij op last van Brussel onze economie kapotbelasten, en al helemaal omdat het niet helpt, maar de situatie juist erger maakt.
Wat wèl zou helpen is, dat er nu eens vaart wordt gemaakt met een enorme efficiëncy operatie van de totale publieke sector. Dát is pas echt bezuinigen, niet het doekje voor het bloeden van onze Plasterk, al is het een begin. Bovendien zou die operatie uitgevoerd moeten worden door niet-belanghebbenden natuurlijk, want de slager die zijn eigen vlees keurt zal zich natuurlijk niet in de vingers snijden. En snijden is wat nodig is: het mes erin! En fors. Dat de zogenaamde 'inverdien-effecten' pas later zichtbaar worden mag geen excuus zijn om de maatregelen niet te treffen.
Kijk, dán zou de VVD iets van haar verloren geloofwaardigheid enigszins kunnen terugwinnen. Maar niet door verder te beknibbelen op de door overmatig gebruik door onze geïmporteerde 'samenlevingverrijking' en overdadige fraude uitgekleedde zorg. Maar met een coalitiegenoot, die het andermans geld uitgeven tot partijslogan heeft verheven en voor wie nivelleren een feest is, daarmee is het natuurlijk slecht kersen eten.
De VVD is de weg kwijt, zij is het spoor volledig bijster. Niet alleen wat de Fyra betreft, maar over de gehele beleidslinie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten