EU in vogelvlucht op weg naar de afgrond

Geen categoriejun 18 2013, 17:44
Wie in vogelvlucht het nieuws van de laatste dagen tot zich door laat dringen, vraagt zich af hoelang het nog duurt voordat de bevolkingen van Europa tegen hun regeringen zeggen: 'Stop er maar mee jongens en meisjes, het is mooi geweest met het najagen van jullie federale fantasie'. Want laten we wel wezen, het is één groot drama, alle 'goed nieuws' pogingen van Brussel en Frankfurt ten spijt. Laten we gewoon eens enkele willekeurige berichten erbij pakken.
Om te beginnen de G8-top bijvoorbeeld. Hieraan nemen deel: de VS en Canada, Rusland, Japan en de qua Bruto Binnenlands Product grootste Europese landen, te weten Duitsland, Frankrijk, Engeland en Italië. Maarrr, surprise, surprise..., wie zitten ook aan tafel? Het illustere duo snip & snap (Herman van Rompuy en José Manuel Barroso). Wat doen die twee daar eigenlijk? En, wellicht belangrijker nog, namens wie zitten Van Rompuy en Barroso daar?
Klaarblijkelijk is het al zo vanzelfsprekend dat de voorzitter van de Europese Raad en de voorzitter van de Europese Commissie bij een G-8 top van regeringsleiders zitten, dat geen enkele journalist of krant zich afvraagt wat die twee daar doen. Ik stel daar wel vraagtekens bij. Wie heeft die twee gekozen? Namens wie zitten zij daar? Wat is hun democratische legitimiteit?
En waarom zijn landen als China, India en Brazilië afwezig? Immers, de G-8 is vooral gericht op economische en financiële onderwerpen, sterker nog, de afgelopen jaren is er ook steeds meer aandacht voor politieke en veiligheidsproblemen en komen ook milieuthema's aan bod. De klimaatlobby weet zich immers overal tussen te wurmen. De G8-landen bestaan dus zogezegd uit de economisch sterkste staten en daarom verbaast het me dat een aantal BRIC landen er niet bij zijn, maar wel twee zwakke Europese landen. Italië en het vrijwel failliete Frankrijk.
Maar er valt nog wel meer kritiek te leveren op dit forum. De vergaderingen vinden plaats achter gesloten deuren, terwijl de besluiten die er genomen worden wereldwijd een grote invloed hebben op de gang van zaken. En natuurlijk al helemaal als die twee uit Brussel erbij aan tafel schuiven. Over transparantie gesproken.. Maar wellicht dat straks ons aller CDA-europolitica Ria Oomen als nieuwe Europese Ombudsman voor meer transparantie gaat zorgen. Ze kent het reilen en zeilen in Brussel tenslotte goed genoeg na bijna 25 jaar 'werken'.
Maar ik begrijp wel waarom Van Rompuy en Barroso daar aan tafel zitten, in de beste anti-democratische traditie van de Europese Unie. Volgende week is namelijk de laatste eurotop van vóór het zomerreces. En er moeten belangrijke knopen worden doorgehakt op weg naar Van Rompuy's Waarachtige Economische en Monetaire Unie. Meer in het bijzonder de voorbereidingen voor die vermaledijde Banken Unie. De opmaat tot de totale Europese schuldverstrengeling en daarmee de opmaat tot de vernietiging van Nederland als natiestaat en de vernietiging van de door voorbije generaties opgebouwde welvaart.
U vindt dat ik overdrijf? Geenszins. Die Banken Unie, zoals die vormgegeven dreigt te worden door onze Brusselse eurocraten, met volledige instemming overigens van onze eigen minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem van de Partij van de Arbeid, impliceert dat ons land mede instaat voor de schulden van de hele zwakke Zuid-Europese periferie. Wij garanderen de leningen van de rotte Spaanse bankensector, wij garanderen de verliezen van de door-en-door verouderde en failliete Franse landbouwsector, wij financieren de corrupte Griekse ambtenarenkliek. Het wordt eens tijd dat onze bevolking onze regering ter verantwoording roept en hun verzoekt hier niet langer aan mee te werken. Maar op de Partij voor de Vrijheid na blijft het oorverdovend stil vanuit het parlement, die toch onze volksvertegenwoordiging heet te zijn.
Met man en macht proberen de Brusselse eurocraten die Banken Unie erdoorheen te jassen, ook al overtreden ze daarbij talloze juridische aspecten, en, belangrijker nog, men handelt volstrekt tegen de geest van het Verdrag van Maastricht in: lidstaten zullen niet garant staan voor de schulden van andere landen. Maar het parlement zwijgt, de pers zwijgt, ons onvolprezen NOS journaal voorop, en de bevolking ziet gelaten toe hoe van ons aanvankelijk economisch sterke land een puinhoop wordt gemaakt.
Onder het mom van wederkerigheid (Spanje staat toch ook in voor onze schulden?) wordt de federale staat erdoor gedrukt. Het is niet te geloven. Ziet u het voor u? Spanje redt ING? Hi-la-risch! Waar waren de Spanjaarden toen we ABNAMRO moesten redden of de SNS bank? Wij, dat wil zeggen de belastingbetalers, hebben onze eigen boontjes gedopt (en zo heurt het ook). En let wel, zelfs bij die nietige SNS bank was er onvoldoende geld om de deposito's van alle spaarders tot een ton te garanderen. Dat geld was er niet! En nu denken de EU-bobo's met hun DGS (depositogarantiestelsel) de cliënten van ruim 6.000 banken dat bedrag te kunnen garanderen? Het is gewoon een belediging van het gezonde verstand. En ik vind dat, behalve onze parlementariërs, ook de hoofdstroom media hier een enorme verantwoordelijkheid dragen door onze burgers niet te waarschuwen voor wat er op ons af komt.
Maar ook onze academici treffen blaam. Op een enkeling na is de stilte oorverdovend. En dat, terwijl er binnen twee jaar echt onomkeerbare besluiten genomen dreigen te worden, die niet alleen buitengewoon nadelig uitpakken voor onze -omvangrijke- financiële sector, maar tevens voor de (internationale) concurrentiepositie van ons land in het algemeen. Maar hoofdambtenaar Knot van De Nederlandsche Bank zwijgt en stemt toe. Hij steunt zelfs de laatste der Mohikanen, Bundesbank president Jens Weidmann, niet meer in het bestuur van de ECB.
Europa muss sein. Hoe dom kun je zijn. De bevolking wil het niet en toch gaan de ongekozen eurocraten onverdroten door op het ingeslagen, heilloze pad. Erger nog, de Europese Unie, die zelf dik geld tekort komt en ons land bij meerderheid van stemmen dwingt om nóg meer geld aan Brussel af te staan, bestaat het om ons vijandig gezinde mogendheden miljarden toe te stoppen, zonder dat ook maar op enigerlei wijze de besteding van dat geld verantwoord wordt. En het islamitische Egypte is niet het enige land dat 'geholpen' wordt. Wat dacht u van het Turkije van Recep Tayyip -'er is maar één islam'- Erdogan ? Ook al zo'n prachtig 'Lenteland'.
Je vraagt je onwillekeurig af: wat hebben wij daar überhaupt te zoeken? Datzelfde geldt voor Syrië. Waar bemoeien wij ons mee? Als er al onafhankelijke staten zijn die zich ermee zouden willen bemoeien dan zouden dat Arabische staten moeten zijn. Laten die hun miljarden gebruiken voor de opbouw van hun land in plaats van terreurgroeperingen in het westen te financieren, inclusief imams, wetenschappers en zogenaamde 'onafhankelijke' belangengroepen. Wend die olierijkdom maar aan om banen te scheppen voor die enorme werkloze testosteronvijver onder jullie eigen bevolking. Keer het geld uit aan de emancipatie van jullie onderdrukte vrouwen.
Maar dan hoor je de mensenrechten apologeten van de Europese Unie niet. De Malmströms, de Ashton's, de Reding's.
Maar deze bodemloze islamitische put valt in het niet bij de grootscheepse herverdeling van welvaart die de Noordelijke landen te wachten staat bij de EMU van Van Rompuy. En het wrange is, Herman zelf gaat volgend jaar december met pensioen. En die EU-pensioenen zijn riant kan ik u vertellen. Onze Herman gaat een onbezorgde oude dag tegemoet, evenals Kroes, Barroso en al die anderen die honderden miljoenen burgers beroven van hun welvaart en identiteit.
Voor een rationeel denkend mens is het niet te bevatten wat er onder onze neus plaatsvindt. En onze brave media? Zij zwijgen. Als het spreekwoordelijke graf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten